iltasyazilim
FD Üye
Falafelli Salata Malzemeleri
1 su bardağı nohut – 1 gece su da bekletilmiş
1 adet orta boy soğan
12 diş sarımsak
1 demet maydanoz
45 dal kişniş
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
23 kaşık un (aldığı kadar)
Salata için Malzemeler
100 gr Akdeniz Yeşilliği
78 ad cherry domates
½ bağ kuzukulağı
2 ad küçük turp
¼ göbek marul
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sos için Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
½ adet limon suyu
Hazırlanışı
Falafel için;
Soğan ve sarımsağı kabaca doğrayın Maydanoz ve kişnişlerin yaprak kısımlarını ayırın Ardından un hariç tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin Tamamen püre olmamasına dikkat edin Bu karışıma 23 kaşık un ekleyin ve yoğurun Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın Derin yağda köftelerinizi kızartın
Salata için;
Tuz ve zeytinyağını geniş bir salata kabında çırpın Ardından tüm malzemeyi karıştırma kabınıza alın ve zeytinyağı ile harmanlayın Salatayı servis kâsesine alın ve üzerine falafel toplarını yerleştirerek servis edin
Sos için;
Tahin yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın İsteğinize göre Falafellerin üzerine gezdirip veya yanında dipsos olarak servis yapın
1 su bardağı nohut – 1 gece su da bekletilmiş
1 adet orta boy soğan
12 diş sarımsak
1 demet maydanoz
45 dal kişniş
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
23 kaşık un (aldığı kadar)
Salata için Malzemeler
100 gr Akdeniz Yeşilliği
78 ad cherry domates
½ bağ kuzukulağı
2 ad küçük turp
¼ göbek marul
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sos için Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
½ adet limon suyu
Hazırlanışı
Falafel için;
Soğan ve sarımsağı kabaca doğrayın Maydanoz ve kişnişlerin yaprak kısımlarını ayırın Ardından un hariç tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin Tamamen püre olmamasına dikkat edin Bu karışıma 23 kaşık un ekleyin ve yoğurun Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın Derin yağda köftelerinizi kızartın
Salata için;
Tuz ve zeytinyağını geniş bir salata kabında çırpın Ardından tüm malzemeyi karıştırma kabınıza alın ve zeytinyağı ile harmanlayın Salatayı servis kâsesine alın ve üzerine falafel toplarını yerleştirerek servis edin
Sos için;
Tahin yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın İsteğinize göre Falafellerin üzerine gezdirip veya yanında dipsos olarak servis yapın