Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fallout 4 varsayımları!

Fallout 4 varsayımları!
0
148

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
68497_640.jpg
Herkese merhaba Fallout 3’te unutumadığımız anlar ve dördüncü oyunda görmek istediklerimiz yazısından sonra tahlil atmak istedim ancak içimdeki Fallout hayranlığı ve beklentilerim 300 karaktere sığmayacağı için vazgeçip makale yazmaya karar verdim.

Fallout serisiyle tanışmam üçüncü oyunla oldu ve o günden sonra yüzlerce saatimi başında geçirdim, zati sitede New Vegas üzerine inceleme yazımda var. Oyunlarda her oyuncunun ilgisini çeken farklı temalar vardır. Bunlar 2. Yerküre savaşı da olabilir, fütüristik temalarda... Benim ilgimi çekense daima distopik ve postapokaliptik tiplerdir. Bu tipi sevenler anlayacaktır o yerkürenin yıkılmışlığı, karakterinizin çaresizce hayatta kalmaya çalışması, etraftaki zombilerin, mutantların vs.varlığı bizi manyakça bir zevke sürükler ve bu sözlerle anlatılmaz bir durumdur. Stalker serisi(özellikle bu oyun), Fallout ve Metro(kısmen) bende bu etkiyi bıraktı.Madem konusu açıldı ben de yeni bir Fallout’tan neler bekliyorum yazayım.

1)
Öncelikle tez vakitte yeni bir Fallout oyununun duyurulması :)
2) Oyundaki Hikaye
Fallout 3’e kelamım yok ancak açıkçası New Vegas’taki hikaye bana hayli sığ gelmişti güya bir şeyler aceleye gelmiş üzereydi. Yeni bir Fallout oyununda daha kollu budaklı bir hikaye bizi şaşırtacak velev şok edecek gelişmeler bekliyorum. Mesela hikayenin ana konusu şöyle olabilir:

10.jpg
Bulunduğumuz yerdeki hâkim bir güç uzaylılardan davet almıştır, Dünya’yı mahvettiğimize tanık olan uzaylılar kişilerle temasa geçerek onlardan seçilecek muayyen bir topluluğu yanlarına alarak sıfırdan bir medeniyet kurmalarına yardımcı olma teklifinde bulunmuşlardır. Bunu duyan yerdeki diyaneti fanatik bir küme da vesair öbeğe bu teklifi reddetmesi için pres yaparken öteki irili ufaklı öbekler da kimin tarafında duracağını seçmeye çalışmaktadır. Bu natürel hikayenin yalnızca küçük bir kesimi, uzaylılarla şahsi muhabereye geçmek isteyen sair hain öbekler, tonla para harcayıp uzaylıların dikkatini çekmeye çalışan zenginler, ortalıkta dönüp duran dedikodular da oyunun ana hikayesine renk katacaktır.

Bunların yanına yüzlerce de yan hizmet koysak heralde biz Fallout fanlarının alacağı zevk tavan yapar. Yukarıda da bahsettiğim üzere ben şahsen heyecanlı, şok edici, aykırı zaviye yapan bir hikaye isterim, buna örnek olarak da yazdığım hikayedeki her şeye karşı çıkan, uzaylıların teklifini reddeden diyaneti kümenin önderinin alttan alta onlarla pazarlık yaptığını ve şahsen kaçmaya çalıştığını öğrenebiliriz. Bu ve bunun üzere sürprizler hikayeyi canlı tutacaktır.

3) Karakter

Fallout oyunlarında oyuncuyu tatmin edebilecek kadar geniş olan bir karakter yaratma ekranı vardır fakat yapımcılar bunu biraz daha dallandırabilirler. Örneğin karakterin hikayesini belirleyebilme, daha ziyade saç tasarımı daha ziyade detay vs.

Oyunda yöneteceğimiz karakterde hikayeye tutarlı olabilmeli doğal ki, örneğin benim hikayem Fallout 4’e mevzu olsa, karakterimi oyunun başında uzaylılar tarafından kaçırılmış ve biyolojisi incelenerek geri bırakılmış bir insan olarak görmek isterdim. Mesela oyun başlar başlamaz kendimizi bir uzay gemisinde incelenirken buluyoruz burada sorular üzerine ismimizi tipimizi vs. belirliyoruz sonra da geri bırakılıyor ve bu travmayı atlatamayıp işin içindeki tüm gerçekleri bulmak üzere hayatımızın keşfine çıkıyoruz.