bilgisayarci
FD Üye
Türkiye’nin en büyük gezici müzik şenliği Fanta Fest’in onuncu konseri İstanbul’da gerçekleşti. Uzun bir ortadan sonra müzik ve eğlenceyi Türkiye’nin dört bir yanına Edis ve Gazapizm ile taşıyan Fanta Fest’in İstanbul konseri on binlerce kişinin iştirakiyle gerçekleşti.
İlk olarak 2001 yılında gerçekleşen ve kesintisiz olarak 14 yıl boyunca devam eden Fanta Fest’in uzun bir ortadan sonra tekrar başlayan seyahati İstanbul ile devam ediyor. Turne boyunca 250 bin’i aşkın müzik severi ağırlayan Fanta Fest, İstanbul Şenlik Park Yenikapı da ise on binlerce kişinin iştirakiyle gerçekleşti.Gün boyunca, DJ performansları, özel dans gösterileri üzere aktifliklerin yer aldığı Fanta Fest, akşam da Edis ve Gazapizm konserleri ile İstanbullulara unutulmaz bir konser tecrübesi yaşattı.
Dinleyicilerin ağır tezahüratları eşliğinde sahneye çıkan ve gücü, sahne gösterileri, sahne kostümü, aksesuarları ile iştirakçilerine eşsiz bir atmosfer yaşatan Edis; birinci olarak sevilen müziklerinden Arıyorum’u sevenleriyle bir arada seslendirdi. İstanbul’da on binlerce izleyiciyle birlikte olmaktan memnunluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Edis; “ Sizi çok seviyorum ve çok özlemişim İstanbul. Sizinle olmak her vakit çok hoş ve pahalı. Hepinize çok hoş bir hayat diliyorum. Hayallerinizin hepsi gerçek olsun. Yeterli ki varsınız. Size bu konuşmayı yaparken çok duygulandım. Hepiniz güzel ki varsınız ve güzel ki benimlesiniz. Birlikte birçok hoş konserlerimiz olmasını diliyorum” dedi. Konuşmasının akabinde son teklisi Yalancı ile devam eden Edis; modüle özel tasarladığı dans koreografisini dansçıları ile bir arada gerçekleştirdi. Konserinde ayrıyeten “Martılar”, “Dudak”, “An” üzere en beğenilen yapıtlarını iştirakçiler ile bir arada seslendirdi. Orkestrasına, dansçılarına, emeği geçen tüm gruplara ve Fanta’ya teşekkür ederek perfomansını sonlandırdı.
Festivalin en coşkulu kalabalıklarından birine mesken sahipliği yapan İstanbul’da Edis’ten sonra sahnede; gençlerin son devirde en beğendiği rap müzik sanatkarlarından Gazapizm yer aldı. Gazapizm, konserine beğenilen müziği İzaf’ı sahneye yerleştirilen bir kafesin içerisinde seslendirdiği etkileyici bir performans ile başladı. İstanbul’da olduğu için çok memnun olduğunu söyleyen Gazapizm; “ Keyifler yerinde mi İstanbul? Siz de gücünüz de çok hoş. Hepinizin ayağına sıhhat. Yeterli ki geldiniz”dedi. Akabinde “Ölüler Dirilerden Çalacak”, “Dünya Bu”, “Heyecanı Yok” üzere tanınan yapıtlarını on binlerce müzikseverle tek bir ağızdan seslendirdi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı