iltasyazilim
FD Üye
Farklı Elma Ve Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 orta boy elma
*1 orta boy ayva
*Yarım çay bardağı şeker
*3 adet karanfil
*Yarım çay kaşığı tarçın
*Yarım çay kaşığından daha az gıda boyası(olmasa da olur)
İç dolgusu için;
*1 su bardağı süt
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
*1 *paket vanilya
*Ceviz
Muhallebi istemeyene alternatif;
*1 poşet krem şanti
*1 çay bardağı süt
Farklı Elma Ve Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Elmalar hariç tüm malzemeyi tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz Elmanın kabuklarını soyup içini oyuyoruz aparat varsa aparatla yoksa çay veya tatlı kaşığı ile çekirdeklerini çıkarıyoruz Ayvanın da kabuklarını soyup ortadan kesiyoruz ve onun da çekirdeklerini çıkarıyoruz Tencereye elmayı ayvayı ayvanın çekirdeklerini ve bir kaç parça kabuklarını atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz Elma önce pişiyor onu çıkarıp ayvayı bir kaç dakika daha pişiriyoruz Pişirdikten sonra 200 derece fırında 5 dakika kadar kurutuyoruz Muhallebi malzemelerinin hepsini tencereye alıp pişiriyoruz İkisi de ılıyınca krema sıkma torbasıyla içini dolduruyoruz cevizle süsleyip soğuk servis yapıyoruz Afiyet olsun
*2 orta boy elma
*1 orta boy ayva
*Yarım çay bardağı şeker
*3 adet karanfil
*Yarım çay kaşığı tarçın
*Yarım çay kaşığından daha az gıda boyası(olmasa da olur)
İç dolgusu için;
*1 su bardağı süt
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
*1 *paket vanilya
*Ceviz
Muhallebi istemeyene alternatif;
*1 poşet krem şanti
*1 çay bardağı süt
Farklı Elma Ve Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Elmalar hariç tüm malzemeyi tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz Elmanın kabuklarını soyup içini oyuyoruz aparat varsa aparatla yoksa çay veya tatlı kaşığı ile çekirdeklerini çıkarıyoruz Ayvanın da kabuklarını soyup ortadan kesiyoruz ve onun da çekirdeklerini çıkarıyoruz Tencereye elmayı ayvayı ayvanın çekirdeklerini ve bir kaç parça kabuklarını atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz Elma önce pişiyor onu çıkarıp ayvayı bir kaç dakika daha pişiriyoruz Pişirdikten sonra 200 derece fırında 5 dakika kadar kurutuyoruz Muhallebi malzemelerinin hepsini tencereye alıp pişiriyoruz İkisi de ılıyınca krema sıkma torbasıyla içini dolduruyoruz cevizle süsleyip soğuk servis yapıyoruz Afiyet olsun