iltasyazilim
FD Üye
Farklı Kıvamıyla İrmikli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*3 su bardağı un
*1,5 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için: (Şerbet kaynatılmayacak, sadece karıştırılarak şeker eritilecek)
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Farklı Kıvamıyla İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı İrmik, un ve sıvı yağ tencereye alınarak kavrulur Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırmalısınız Helva önce yağını bırakacak sonra toparlanmaya başlayacaktır
Şerbeti önceden hazırlayın; çünkü helvayı karıştırmaktan vaktiniz kalmayacak
Şerbetin hazırlanışı şu şekilde; şeker, suyun içerisinde sürekli karıştırılarak eritilecek
İyice kavrulup toparlanan helvaya çok dikkatli bir şekilde mümkünse bir kişinin daha yardımıyla şerbet dökülür Bu noktada helva şerbetle buluştuğunda etrafa sıçrayacağından dolayı bir kişi tencerenin kapağını biraz boşluk kalacak şekilde kapalı tutar, diğer kişi o boşluktan yavaşça şerbeti döker Lütfen dikkat edin, yanmayın
Ardından sakinleyince kapağı açıp karıştırmaya devam edin 12 dakika sonra altı kapatılır Hemen genişçe bir tepsiye dökülür
Soğuk veya ılık olarak servis yapılır
İlk sıcaklığı geçince hafif sıcak olarak yemeye doyum olmuyor
::Afiyet Olsun::
*1 su bardağı irmik
*3 su bardağı un
*1,5 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için: (Şerbet kaynatılmayacak, sadece karıştırılarak şeker eritilecek)
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Farklı Kıvamıyla İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı İrmik, un ve sıvı yağ tencereye alınarak kavrulur Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırmalısınız Helva önce yağını bırakacak sonra toparlanmaya başlayacaktır
Şerbeti önceden hazırlayın; çünkü helvayı karıştırmaktan vaktiniz kalmayacak
Şerbetin hazırlanışı şu şekilde; şeker, suyun içerisinde sürekli karıştırılarak eritilecek
İyice kavrulup toparlanan helvaya çok dikkatli bir şekilde mümkünse bir kişinin daha yardımıyla şerbet dökülür Bu noktada helva şerbetle buluştuğunda etrafa sıçrayacağından dolayı bir kişi tencerenin kapağını biraz boşluk kalacak şekilde kapalı tutar, diğer kişi o boşluktan yavaşça şerbeti döker Lütfen dikkat edin, yanmayın
Ardından sakinleyince kapağı açıp karıştırmaya devam edin 12 dakika sonra altı kapatılır Hemen genişçe bir tepsiye dökülür
Soğuk veya ılık olarak servis yapılır
İlk sıcaklığı geçince hafif sıcak olarak yemeye doyum olmuyor
::Afiyet Olsun::