iltasyazilim
FD Üye
Farklı Yapımıyla Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasülye
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 su bardağı domates sosu (konserve) yoksa 2 yemek kaşığı domates salçası
*Kırmızı biber
*1 büyük boy soğan
*2 diş sarımsak
*Tereyağı
*Zeytinyağı
*Tuz, karabiber
Farklı Yapımıyla Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı Tamamen yapım aşama sırasını değiştirip, tabi sevgimi de katıp güzel bir yemek çıkarmak istedim Değişikliği severim Kuru fasülyeyi ne çook katı ne de çok sıvı sevmeyenler için tam pilav üstü kıvamda denenesi bir tarif, tabii ben ölçek yazdım ama kendim yaparken göz kararı yaparım haydi hanımlar marifet şimdi sizde
1
*Öncelikle kuru fasulyemizi sabah suya koyuyoruz, öğlen suyla beraber kaynatıyoruz tam pişmemesine dikkat ediyoruz hafif bir sertlik dirilik olacak şekilde(çünkü daha sonra sosuyla birlikte kısık ateşte pişireceğiz dağılmasın)
*Kaynattıktan sonra fasulyeyi süzgeçten süzüyoruz yalnız suyunu dökmüyoruz
*Ayrı yerde önce soğan ve sarımsağı karıştırmadan tencerede sıvıyağ ile pişiriyoruz, tam yumuşamadan salçasını atıyoruz kavuruyoruz salça da bir güzel kavrulsun
*Ayrı bir tencere de tereyağını eritiyoruz un* ile kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Üzeri kuru fasulyemizi ekliyoruz iki dakika ezmeden karıştırıyoruz ,arada üzerine fasulyenin suyunu döküyoruz*az da tuz ekliyoruz ,bir güzel 10 dk kaynatıyoruz
*Pişen salça sosumuza unla kavurup kaynatmış olduğumuz fasulyemizi ekliyoruz
*Üzerine dondurulmuş ince kırmızı biberden atıyoruz (isteğe bağlı) tuzunu çok az karabiberini ekleyip çok kısık ateşte pişiriyoruz
*Deneyin çok hoşunuza gidecek afiyetler olsun ?
*2 su bardağı kuru fasülye
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 su bardağı domates sosu (konserve) yoksa 2 yemek kaşığı domates salçası
*Kırmızı biber
*1 büyük boy soğan
*2 diş sarımsak
*Tereyağı
*Zeytinyağı
*Tuz, karabiber
Farklı Yapımıyla Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı Tamamen yapım aşama sırasını değiştirip, tabi sevgimi de katıp güzel bir yemek çıkarmak istedim Değişikliği severim Kuru fasülyeyi ne çook katı ne de çok sıvı sevmeyenler için tam pilav üstü kıvamda denenesi bir tarif, tabii ben ölçek yazdım ama kendim yaparken göz kararı yaparım haydi hanımlar marifet şimdi sizde
1
*Öncelikle kuru fasulyemizi sabah suya koyuyoruz, öğlen suyla beraber kaynatıyoruz tam pişmemesine dikkat ediyoruz hafif bir sertlik dirilik olacak şekilde(çünkü daha sonra sosuyla birlikte kısık ateşte pişireceğiz dağılmasın)
*Kaynattıktan sonra fasulyeyi süzgeçten süzüyoruz yalnız suyunu dökmüyoruz
*Ayrı yerde önce soğan ve sarımsağı karıştırmadan tencerede sıvıyağ ile pişiriyoruz, tam yumuşamadan salçasını atıyoruz kavuruyoruz salça da bir güzel kavrulsun
*Ayrı bir tencere de tereyağını eritiyoruz un* ile kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Üzeri kuru fasulyemizi ekliyoruz iki dakika ezmeden karıştırıyoruz ,arada üzerine fasulyenin suyunu döküyoruz*az da tuz ekliyoruz ,bir güzel 10 dk kaynatıyoruz
*Pişen salça sosumuza unla kavurup kaynatmış olduğumuz fasulyemizi ekliyoruz
*Üzerine dondurulmuş ince kırmızı biberden atıyoruz (isteğe bağlı) tuzunu çok az karabiberini ekleyip çok kısık ateşte pişiriyoruz
*Deneyin çok hoşunuza gidecek afiyetler olsun ?