iltasyazilim
FD Üye
Farklı Yöntemlerle Demirhindi Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr demirhindi ( vakumlanmış)
*2 kök kuru zencefil
*1 cubuk tarçın
*5 tane karanfil
Farklı Yöntemlerle Demirhindi Şerbeti Tarifi Yapılışı Ramazanın vazgeçilmez lezzeti ama kışın da bağışıklık sistemini kuvvetlendiren, yazın harareti alan harika bir şerbet Yani ben yaz kış evden eksik etmiyorum Ayrıca ismi gibi demir eksikliklerinede çok iyi geliyor Hazır meyve sularının zararını biliyoruz hepimiz çok iyi bir alternatif İşte tarifim Demirhindiyi akşamdan tencereye alın ve üstünü dört parmak geçecek kadar su koyup kapağını kapatın Islanıp demirhindinin kendini bırakması gerekiyor Ertesi gün diğer malzemeleri de içine koyup ocağın altını açıyoruz Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz Bir saat altı kısık kaynaması gerekiyor Bir saat dolduktan sonra altını kapatıp soğumasını bekliyoruz Soğuyan şerbeti elekten süzeceğiz İşte burası önemli az suyla ıslatıp kaynattığımız demirhindiyi suyla yavaş yavaş açacağız Rengi güzel olmasını isterseniz vişne suyuyla açın Yani açma işlemi şöyle demirhindiyi elimizle sıkıyoruz Suyu süzülünce bir iki bardak vişne suyu veya suyun içine eleği boşaltıyoruz Tekrar karıştırıyor ve elekten geçiriyoruz Bu işlemi demirhindilerin kabuk gibi kalıncaya kadar devam ediyoruz Ben bu tarifte şeker kullanmıyorum Alternatif olarak ya hazırladığım vişne suyuyla açıyorum Yada içine vişne reçeli ekleyip iyice karıştırıp sonra süzüyorum ölçü yazmadım çünkü biz ekşi seviyoruz Bazıları tatlı seviyor siz seyrelen şerbetin tadına bakıp karar verin 5 lt yakın şerbet çıkıyor Afiyet olsun
*250 gr demirhindi ( vakumlanmış)
*2 kök kuru zencefil
*1 cubuk tarçın
*5 tane karanfil
Farklı Yöntemlerle Demirhindi Şerbeti Tarifi Yapılışı Ramazanın vazgeçilmez lezzeti ama kışın da bağışıklık sistemini kuvvetlendiren, yazın harareti alan harika bir şerbet Yani ben yaz kış evden eksik etmiyorum Ayrıca ismi gibi demir eksikliklerinede çok iyi geliyor Hazır meyve sularının zararını biliyoruz hepimiz çok iyi bir alternatif İşte tarifim Demirhindiyi akşamdan tencereye alın ve üstünü dört parmak geçecek kadar su koyup kapağını kapatın Islanıp demirhindinin kendini bırakması gerekiyor Ertesi gün diğer malzemeleri de içine koyup ocağın altını açıyoruz Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz Bir saat altı kısık kaynaması gerekiyor Bir saat dolduktan sonra altını kapatıp soğumasını bekliyoruz Soğuyan şerbeti elekten süzeceğiz İşte burası önemli az suyla ıslatıp kaynattığımız demirhindiyi suyla yavaş yavaş açacağız Rengi güzel olmasını isterseniz vişne suyuyla açın Yani açma işlemi şöyle demirhindiyi elimizle sıkıyoruz Suyu süzülünce bir iki bardak vişne suyu veya suyun içine eleği boşaltıyoruz Tekrar karıştırıyor ve elekten geçiriyoruz Bu işlemi demirhindilerin kabuk gibi kalıncaya kadar devam ediyoruz Ben bu tarifte şeker kullanmıyorum Alternatif olarak ya hazırladığım vişne suyuyla açıyorum Yada içine vişne reçeli ekleyip iyice karıştırıp sonra süzüyorum ölçü yazmadım çünkü biz ekşi seviyoruz Bazıları tatlı seviyor siz seyrelen şerbetin tadına bakıp karar verin 5 lt yakın şerbet çıkıyor Afiyet olsun