Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fârûk

Fârûk
0
131

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bir gün Peygamber efendimize bir münâfık (kalbi ile inanmayıp inanır görünen) ve bir yahûdî bir dâvâ ile geldiler Peygamber efendimiz aralarında hükmeyledi Yahûdînin haklı olduğu anlaşıldı O münâfık râzı olmayınca, Resûlullah efendimiz onlara; Ömer'e varın sizin dâvânızı görsünbuyurdu Onlar Ömer'e geldiler Neye geldiniz? dedi Münâfık, bu yahûdî ile dâvâm vardır dedi Hazreti Ömer; Resûlullah efendimiz varken ben bu dâvâyı nasıl göreyimdedi Münâfık; Biz Resûlullah'a (aleyhisselâm) vardık, yahûdînin haklı olduğuna hükmeyledi Ben râzı olmadımdedi O zaman hazreti Ömer; Siz az bekleyin, ben dâvânızı şimdi hâllederimdedi ve içeriye gitti Biraz sonra eteğinin altında kılıcıyla çıkıp yanlarına geldi Kılıcı çektiği gibi o münâfığın kellesini uçurdu ve; Resûlullah'ın hükmüne râzı olmayanın hâli budurdedi İşte bundan dolayı, kendisine ÖmerülFârûk denildi (Şemseddîn Sivâsî)

Similar threads

Ebû Sâidi Hudrî’nin rivâyet ettiği hadîsi şerifte, Peygamber Efendimiz buyurdular ki: “Size kelâmı kadîm ile bildirilenleri yapmanız lâzımdır Amel etmemekte asla özrünüz makbûl değildir Eğer Kitâbullahda olmazsa, benim sünnetim ile amel ediniz Eğer benim sünnetimde de olmazsa, benim Eshâbımın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Hz Ebû Bekir, daha Müslüman olmamıştı Çok te'sîrinde kaldığı bir rü'yâ gördü Gökten dolunay inip, Kâ'bei muazzamaya gelmiş ve sonra parça parça olmuş, parçalar Mekke'deki her evin üzerine düşmüş, sonra da tekrar bir araya gelip göğe yükselmişti Fakat, kendi evine düşen ay parçası evde kalmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
“Nasıl ağlamayayım ki! Müslümanlar, merhamette, tıpkı bir bedenin uzuvları gibi olmalıdır Nasıl ki bedenin herhangi bir uzvu rahatsızlandığında bütün uzuvlar perişan oluyorsa, hasta olan uzuv iyileşince rahatlıyorsa Müslümanlar da, içlerinden birisi rahatsız olduğu zaman, o kimse bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Ey peygamber! Eşlerine şöyle söyle: Eğer dünya dirliğini ve süsünü, refahını istiyorsanız, gelin size boşanma bedellerinizi vereyim de, sizi güzellikle salıvereyim BOLLUK VE ZİYNET İÇİNDE OLMAYACAK MIYIZ? İslam devleti kurulmuş, yıllardır çekilen sıkıntılar yerini feraha, mutluluğa bırakmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
DÜNYAYI MI İSTİYORSUNUZ YOKSA AHİRETİ Mİ? Ey peygamber! Eşlerine şöyle söyle: Eğer dünya dirliğini ve süsünü, refahını istiyorsanız, gelin size boşanma bedellerinizi vereyim de, sizi güzellikle salıvereyim BOLLUK VE ZİYNET İÇİNDE OLMAYACAK MIYIZ? İslam devleti kurulmuş, yıllardır çekilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,884Kullanıcılar
ibobaba29Son üye
Üst Alt