Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fas Ekmeği ( Moroccan Khobz)

Fas Ekmeği ( Moroccan Khobz)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fas Ekmeği ( Moroccan Khobz) Tarifi İçin Malzemeler

*580 gr ekmek unu
*8 gr toz şeker
*8 gr tuz
*7 gr instant maya
*2 kaşık sıvı yağ
*350 ml ılık su
*Mısır unu veya ince irmik (tepside kullanmak için)

Fas Ekmeği ( Moroccan Khobz) Tarifi Yapılışı Bir büyük kabın içine un, şeker, tuz koyup karıştırıyoruz Unun ortasını açıp mayayı, ılık suyu ve sıvı yağı koyup karıştırmaya devam ediyoruz Ele yapışmayacak yumuşak ve esnek bir hamur elde edene kadar mutfak tezgahında, 1015 dk yoğuruyoruz*Hamuru yağladığımız kaba tekrar aktarıp üzerini bezle örtüp 10 dk dinlendiriyoruz*Dinlenen hamuru tezgaha alıp 4 veya 5 eşit parçaya bölüyoruz Avuç içimizle bastırarak hamuru hafifçe yayıp 34 sefer katlıyoruz ve katlama izi kalmaması için hamuru yuvarlıyoruz*Tepsiye mısır ununu yada irmiği serpiyoruz
Hamuru tekrar avuç içimizle bastırarak açıp tepsimize koyuyoruz Üzerini bezle örtüp 1 saat daha dinlendiriyoruz (Çok yanyana koymayınız birbirine yapışıyorlar ) Üstüne jiletle çarpı şeklinde çizik atıp (tek seferde jileti hızlı bir şekilde çekin lütfen, yoksa kabarmış olan hamur zedelenip sönebilir) hemen 225 derecelik fırında koyup üstü kahverengi olana kadar 1720 dk pişiriyoruz Afiyet olsun
Ben ekmek yaparken 23 ölçü fazla yapıyorum ve dondurucuda muhafaza ediyorum Lazım olduğu*zaman 2030 dk önceden çıkartıp 200 derecelik fırında 5 dk ısıtıyorum İlk günkü gibi oluyor
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt