Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fas Tarzı Lavaş (Kahvaltıya Süper)

Fas Tarzı Lavaş (Kahvaltıya Süper)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fas Tarzı Lavaş (Kahvaltıya Süper) Tarifi İçin Malzemeler

*Yaklaşık 7 adet orta boy lavaş çıkıyor
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*Aldığı kadar un
**Tuz

İçine;

*Sıvıyağı veya isteğe göre eritilmiş tereyağı

Üstüne;

*İrmik

Fas Tarzı Lavaş (Kahvaltıya Süper) Tarifi Yapılışı Sütü ve suyu birleştirip ısıtın lâkin kaynatmayınız*Kuru mayayı ve şekeri ekleyip eritin (Mayayı bekletmedim çünki sabırsızdım ve böylelikle bu tarif için bekletmeyide gerekli olmadığını gördüm)*Sıvıyağını ekleyin*1 kiloluk un paketin 34’ünü ekleyin*Unun üzerine göz kararı tuzu ekleyin*Yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye yoğurun*Hamuru hiç bekletmedim ve toplar yaptım Yaklaşık 21 toplara ayırın*1 topu alıp biraz aç elinle, üstüne biraz yağı sürdükten sonra 2 Topu bastır üstüne ve yine üstüne yağ sürüp 3 Topu üstüne bastırıp ince lavaş gibi açın
ÖNEMLİ: Ne kadar ince açarsanız, o kadar kıtır ve kuru olur Hatta ince bazlama şeklinde de açabilirsiniz lâkin lavaş tarzı daha güzel şahsen düşüncem*Biraz irmik serpin üstüne, her iki tarafına da Ve biraz yağda kızartın*Umarım beğenirsiniz, afiyet bal şeker olsun

858,497Konular
981,904Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt