Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fason Üretim Nedir - Fason Üretim Hakkında Bilgi

Fason Üretim Nedir - Fason Üretim Hakkında Bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fason Üretim Ne seslenmek,
Fasoni Imal Hakkında Data

Fason üretim ya da özet olarak Fason, biri diğerine tarafından hesaplı üstünlüğe sahip iki işyeri arasındaki ilişki sonucu, ufak firmanın büyük firma için anlaştıkları türde, miktarda ve kalitede süreli olacak şekilde üretim yapması ve bu üretimi anlaştıkları tarihte teslim etmesidir

Ilk Önce Avrupa olmak üzere bütün dünyada 1960 ’lı yıllarda başlayan emekçi eylemleri ve 1970 ’lerdeki petrol krizi birçok ülkede kayda değer ekonomik sıkıntılar yaratmıştı İşgücü piyasası da bundan payını almış, işçiler çoğu kez greve gitmişlerdi Grevlerde geçen zaman, üretimin sürekliliği önündeki en büyük engeldi Bunun etkisi büyük üretim yapan firmalar üzerinde daha da fazlaydı özellikle büyük ölçekli imalathanelerde ürün çeşitliğinin imal takibinin güç oluşu sebebiyle üretim süreci ve sonrası ortaya meydana çıkan geri bildirimlerin düzeltilmesi noktasında dağıtılmış mahsul üretilmesi büyük ölçekli üretim yapan yapan imalathaneler için idareli bir yöntem olmayışı bu açıdan hür piyasa anlamıyla rekabetçi ve bol çeşitli mahsul üretimi noktasında kapitalist pazarın ihtiyaçlarını karşılatacak şekilde mahsul çeşitliği gereksinimini idareli açıdan karşılamanın tek yolu modüler bir şekilde küçültülmüş ölçekli üretim noktalarına dönmek zorunluğu nedeniyle Fason imal modeli bu gelişmeler üzerine ortaya çıktı bilhassa tekstil sektörü işçilerine cihaz ve egzersiz alanı vererek onların ufak atölyeler açmalarını sağladılar bazı işletmelerde bu küçük atölyeler büyük fabrikaların içinde yer alamaktadır Böylece ayrıca maliyeti düşürmüş oldular, hem de üretimde sürekliliği sağladılar Maliyet düşmesinin nedeni harici atölyelerde ise üretimi başlıca kendi ailesiyle birlikte gerçekleştirip, ayrıca bir işçilik ücreti ödememesinden kaynaklanıyordu
Fason imal günümüzde de benzer temel esasları üzerine alıştırma ilkeleriyle devam etmektedir *

858,467Konular
981,170Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt