iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Kapama Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*500 gr taze fasulye
*4 adet soğan
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Fasulye Kapama Tarifi Yapılışı Fasulyeleri ayıklayın ufak ufak doğrayın
Soğanları küp küp doğrayıp tencereye dökün
Sıvı yağı koyun ve iyice kavurun
Salça ekleyin kavurun
Fasulyeleri döküp kapağı kapatın Kendi suyunda kısık ayarda pişmesi gerekiyor
İyice pişen fasulyeli karışımdan yarısını bir tabağa alın
Tenceredeki yarısına pirinçi dökün ve karabiber ekleyin
Ayırdığınız fasulyelerle pirinçin üzerini iyice örtün
Ve 3 su bardağı kaynamış suyu üzerine ilave edin kısık ayarda pirinçle pişene kadar kapalı bir şekilde pişirin
Ne kadar yavaş pişerse o kadar lezzetli olacaktır
Deneyin sonucu kendiniz görün
Şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*500 gr taze fasulye
*4 adet soğan
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Fasulye Kapama Tarifi Yapılışı Fasulyeleri ayıklayın ufak ufak doğrayın
Soğanları küp küp doğrayıp tencereye dökün
Sıvı yağı koyun ve iyice kavurun
Salça ekleyin kavurun
Fasulyeleri döküp kapağı kapatın Kendi suyunda kısık ayarda pişmesi gerekiyor
İyice pişen fasulyeli karışımdan yarısını bir tabağa alın
Tenceredeki yarısına pirinçi dökün ve karabiber ekleyin
Ayırdığınız fasulyelerle pirinçin üzerini iyice örtün
Ve 3 su bardağı kaynamış suyu üzerine ilave edin kısık ayarda pirinçle pişene kadar kapalı bir şekilde pişirin
Ne kadar yavaş pişerse o kadar lezzetli olacaktır
Deneyin sonucu kendiniz görün
Şimdiden afiyet olsun