Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fasulye Konservesi

Fasulye Konservesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fasulye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

*3 kilo taze fasulye
*2 kilo domates
*Tuz

Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı Fasulyeleri büyükse üçe, küçükse ikiye bölüyoruz Ayıklayıp yıkıyoruz Domateslerimizi de yıkayıp dörde bölerek blendırdan geçiyoruz Bu işlemi domateslerin kabuklarını soymadan yapıyoruz Domatesi tencereye alarak orta ateşte 10 dakika kaynatıyoruz Sonrasında yıkayıp sürdürdüğümüz fasulyeleri de üzerine ilave ederek fasulye ve domates suyunu çekene kadar orta ateşte karıştırarak soteliyoruz Tuzunu da ekliyoruz Fasulyeleri koyduktan sonra toplamda 2025 dakika soteliyoruz Fasulyenizin türüne göre bu süreyi kendiniz ayarlayabilirsiniz Fasulyelerin renginin dönmesi ve suyunu çekmesi gerekiyor Çok fazla pişerse ezilir, az pişerse diri kalır Altını kapatmadan sıkı bir şekilde bastırarak ezmeden boşluk kalmayacak şekilde yemek kaşığıyla kavanozlara dolduruyoruz Kapaklarımızın sağlam olmasına dikkat edelim Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek bir gece dinlendiriyoruz Toplamda 3 kilo fasulyeden birer kiloluk 3 şişe çıkıyor İsterseniz soğuduktan sonra şekilde görüldüğü gibi buzdolabı poşetine koyup dondurucuya da kaldırabilirsiniz Bu şekilde yazdan hazırlayarak kışın kullanabiliyoruz Kışın yaz yemeği yeme şansımız oluyor Ayrıca ilk günkü tazeliğini koruyor Ben domatesi biraz fazla kullanıyorum çünkü bol domatesli daha güzel olduğunu düşünüyorum Domates sevmeyenler daha az kullanabilir Deneyeceklere kolay gelsin

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt