iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Pirinçlisi (Diblesi) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kiloya yakın taze fasulye
*1 büyük soğan (çok küçük doğranmış)
*1 büyük domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
*1 su bardağı pirinç
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*Tuz, karabiber, pulbiber
Fasulye Pirinçlisi (Diblesi) Tarifi Yapılışı Ayıklanıp yıkanan fasulyeler verev şeklinde ince ince doğranır Soğan yağda kavrulup domates ve sarımsak eklenerek sotelenir Salçalar ve tereyağı da katılıp kavrulur Fasulye, baharatlar ve tuz eklenerek üzerini geçecek kadar su ilavesi ile pişirilir Yıkanan pirinçi ekleyip su ihtiyacı varsa yemek hizasına kadar su eklenir Pirinç pişince pilav karıştırılır ve demlenmeye bırakılır
Bu pilavı kızımın doğum gününde yapmıştım ve severek yenilmişti
*Yarım kiloya yakın taze fasulye
*1 büyük soğan (çok küçük doğranmış)
*1 büyük domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
*1 su bardağı pirinç
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*Tuz, karabiber, pulbiber
Fasulye Pirinçlisi (Diblesi) Tarifi Yapılışı Ayıklanıp yıkanan fasulyeler verev şeklinde ince ince doğranır Soğan yağda kavrulup domates ve sarımsak eklenerek sotelenir Salçalar ve tereyağı da katılıp kavrulur Fasulye, baharatlar ve tuz eklenerek üzerini geçecek kadar su ilavesi ile pişirilir Yıkanan pirinçi ekleyip su ihtiyacı varsa yemek hizasına kadar su eklenir Pirinç pişince pilav karıştırılır ve demlenmeye bırakılır
Bu pilavı kızımın doğum gününde yapmıştım ve severek yenilmişti