iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Turşusu Kurma Tarifi İçin Malzemeler
*5 kiloluk bir kavanoz
*4 kilo fasulye
*5 adet acı biber
*3 baş sarımsak
*1 kepçe kalın tuz
*2 çay bardağı sirke
*haşlamak için su
*içine koymak için su
Fasulye Turşusu Kurma Tarifi Yapılışı Fasulyeleri temizledikten sonra kaynamakta olan suya atar, bekletmeden rengi dönünce hemen çıkarırız Tepsinin içine serdiğimiz bir bezin üzerine sudan çıkardığımız fasulyeleri sererizİyice soğuması gerekir Diğer tarafta sarımsakları soyar, 2 ye 3 e keseriz Biberleri de parçalayıp hazırladıktan sonra 2 litre kadar suyun içine sarımsakları, tuzu ve biberleri katar, karıştırırız Fasulyeleri kabımızın içine düzgün bir şekilde yerleştiririz Arasına 23 tane salatalıkta koyabilirsiniz Hazırladığımız karışımı fasulyelerin üzerine boşaltırız 2 çay bardağı da sirke ilave ettikten sonra üzerini kapatacak kadar su ilave eder, ağzını kapatırız Hazırladığımız kabın altına bir tepsi koyarız Çünkü fasulyeler bir kaç gün sonra sulanır ve taşar Taşan suların etrafı kirletmemesi için Daha sonra kendine gelince altından tepsiyi alırsınız Turşunun üzerine eskiden taş koyulurdu şimdi turşuyu bastıran yuvarlaklar veya kapaklar var Eğer yoksa sizde üzerine taş koyarak bastırabilirsiniz1 ay sonra turşunuz hazır olur Fasulye turşusunu çıkardıktan sonra bol soğanla kavurabilirsiniz, diblesini yapabilirsiniz Balıkların yanında sade tüketebilirsiniz harika bir lezzettir Afiyet olsun
*5 kiloluk bir kavanoz
*4 kilo fasulye
*5 adet acı biber
*3 baş sarımsak
*1 kepçe kalın tuz
*2 çay bardağı sirke
*haşlamak için su
*içine koymak için su
Fasulye Turşusu Kurma Tarifi Yapılışı Fasulyeleri temizledikten sonra kaynamakta olan suya atar, bekletmeden rengi dönünce hemen çıkarırız Tepsinin içine serdiğimiz bir bezin üzerine sudan çıkardığımız fasulyeleri sererizİyice soğuması gerekir Diğer tarafta sarımsakları soyar, 2 ye 3 e keseriz Biberleri de parçalayıp hazırladıktan sonra 2 litre kadar suyun içine sarımsakları, tuzu ve biberleri katar, karıştırırız Fasulyeleri kabımızın içine düzgün bir şekilde yerleştiririz Arasına 23 tane salatalıkta koyabilirsiniz Hazırladığımız karışımı fasulyelerin üzerine boşaltırız 2 çay bardağı da sirke ilave ettikten sonra üzerini kapatacak kadar su ilave eder, ağzını kapatırız Hazırladığımız kabın altına bir tepsi koyarız Çünkü fasulyeler bir kaç gün sonra sulanır ve taşar Taşan suların etrafı kirletmemesi için Daha sonra kendine gelince altından tepsiyi alırsınız Turşunun üzerine eskiden taş koyulurdu şimdi turşuyu bastıran yuvarlaklar veya kapaklar var Eğer yoksa sizde üzerine taş koyarak bastırabilirsiniz1 ay sonra turşunuz hazır olur Fasulye turşusunu çıkardıktan sonra bol soğanla kavurabilirsiniz, diblesini yapabilirsiniz Balıkların yanında sade tüketebilirsiniz harika bir lezzettir Afiyet olsun