iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
2 kg fasulye 2 baş sarımsak 100 gr acı biber 4 bardak sirke 2 çorba kaşığı limon tuzu 1 avuç nohut Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet nane 2 kg kadar içme suyu
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 40dk
Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı
Fasulyelerin başlarını kırıp kılçıklarını temizleyelim
Su kaynatalım kaynar suyu bir kaba alıp içine fasulyeleri koyup 10 dakika kadar bekletelim Daha sonra soğuk suya atalım Orda biraz bekletelim Sonra süzelim Turşu yapacağımız kabın altına nohut atalım Sonra üzerine fasulyenin yarısını koyalım Sarımsak üzerine acı biber üzerine maydanoz, nane ve dereotunu koyalım Kalan fasulyeyi koyup tekrar sarımsak ve acı biber ve tekrar kalan nane ,maydanoz ,dereotunu koyalım Kalan nohutları da serpelim Daha sonra içme suyuna sirke limontuzu ve tuzu koyup iyice eriyen kadar karıştıralım Daha sonra o suyun tadına bakalım biraz genzimizi yakacak kadar tadı olucak Suyun turşu kabımıza dolduralım güneş görmeyen bir yer de 20 gün kadar bekletelim en az hafta da bir kez turşu kabını sallayalım Böylece turşunuz daha lezzetli olacaktır
Kolay gelsin
Bereketli olsun canlar
Afiyet şifa olsun
Malumunuz kurban bayramı yaklaşıyor hayırlı bayramlar diler Allah’a emanet olun
2 kg fasulye 2 baş sarımsak 100 gr acı biber 4 bardak sirke 2 çorba kaşığı limon tuzu 1 avuç nohut Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet nane 2 kg kadar içme suyu
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 40dk
Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı
Fasulyelerin başlarını kırıp kılçıklarını temizleyelim
Su kaynatalım kaynar suyu bir kaba alıp içine fasulyeleri koyup 10 dakika kadar bekletelim Daha sonra soğuk suya atalım Orda biraz bekletelim Sonra süzelim Turşu yapacağımız kabın altına nohut atalım Sonra üzerine fasulyenin yarısını koyalım Sarımsak üzerine acı biber üzerine maydanoz, nane ve dereotunu koyalım Kalan fasulyeyi koyup tekrar sarımsak ve acı biber ve tekrar kalan nane ,maydanoz ,dereotunu koyalım Kalan nohutları da serpelim Daha sonra içme suyuna sirke limontuzu ve tuzu koyup iyice eriyen kadar karıştıralım Daha sonra o suyun tadına bakalım biraz genzimizi yakacak kadar tadı olucak Suyun turşu kabımıza dolduralım güneş görmeyen bir yer de 20 gün kadar bekletelim en az hafta da bir kez turşu kabını sallayalım Böylece turşunuz daha lezzetli olacaktır
Kolay gelsin
Bereketli olsun canlar
Afiyet şifa olsun
Malumunuz kurban bayramı yaklaşıyor hayırlı bayramlar diler Allah’a emanet olun