iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Turşusu
Malzemeler:
3 kilogramlık bir kavanoz
2 kg taze fasulye
4 adet yeşil sivribiber
4 diş sarımsak
1 su bardağı kaya tuzu
4 su bardağı su
1 çay bardağı sirke
Yapılışı:
1 2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın
2 Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra soğutun
3 3 kilogramlık kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin Aralarına 1 adet sivribiber ve 1 diş sarımsak koyun Tekrar fasulye yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin
4 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün
5 Kavanozun ağızını sıkıca kapatın Serin bir yerde 1015 gün bekletin Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz
Malzemeler:
3 kilogramlık bir kavanoz
2 kg taze fasulye
4 adet yeşil sivribiber
4 diş sarımsak
1 su bardağı kaya tuzu
4 su bardağı su
1 çay bardağı sirke
Yapılışı:
1 2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın
2 Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra soğutun
3 3 kilogramlık kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin Aralarına 1 adet sivribiber ve 1 diş sarımsak koyun Tekrar fasulye yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin
4 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün
5 Kavanozun ağızını sıkıca kapatın Serin bir yerde 1015 gün bekletin Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz