iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 kilo yeşil fasulye
*Sarımsak
*Tuz
*Sirke
*Limon tuzu
Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Fasülye yıkanır, uçları kesilir ve 23 dakika kaynar suda haşlanır Hemen buzlu suya alınır ve soğutulur Sarımsaklar soyulur ve ikiye kesilir Ben iki tane orta boy çam kavanozlarda yaptım Fasulyeleri kavanozlara yerleştirin, aralarına sarımsak*koyun Bir leğenin içinde 2 litre su, bir çay bardak sirke, tuz ve biraz limon tuzunu katın ve tuzlar eriyene kadar karıştırın (ben tuzu ve sirkeyi tadına bakarak ayarlıyorum, önce az, az koyup eksik varsa ekliyorum) Suyu fasulyenin üstüne dökün, ağzına streç folyo çekin kapağını kapatın Yaklaşık bir ay sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Ben kilerde de muhafaza ediyorum Altına tepsi koymayı unutmayın
*1,5 kilo yeşil fasulye
*Sarımsak
*Tuz
*Sirke
*Limon tuzu
Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Fasülye yıkanır, uçları kesilir ve 23 dakika kaynar suda haşlanır Hemen buzlu suya alınır ve soğutulur Sarımsaklar soyulur ve ikiye kesilir Ben iki tane orta boy çam kavanozlarda yaptım Fasulyeleri kavanozlara yerleştirin, aralarına sarımsak*koyun Bir leğenin içinde 2 litre su, bir çay bardak sirke, tuz ve biraz limon tuzunu katın ve tuzlar eriyene kadar karıştırın (ben tuzu ve sirkeyi tadına bakarak ayarlıyorum, önce az, az koyup eksik varsa ekliyorum) Suyu fasulyenin üstüne dökün, ağzına streç folyo çekin kapağını kapatın Yaklaşık bir ay sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Ben kilerde de muhafaza ediyorum Altına tepsi koymayı unutmayın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.