Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fasulye Turşusu

Fasulye Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*2 kilo taze fasulye
*2 litre su
*4 yemek kaşığı kaya tuzu
*2 su bardağı sirke
*2 baş sarımsak (1520 diş )
*1 bağ maydanoz
*Cam kavanoz
*56 adet nohut

Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Suyu kaynatıyoruz, su kaynarken tuzu ekliyoruz 5 dakika kaynatıp altını kapatıp ve suyu soğumaya bırakıyoruz
Fasulyelerin uçlarını alıp iyice yıkıyoruz Fasulyeleri haşlamak için büyükçe bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz Maydanozları ayıklayıp yıkıyor ve süzülmeye bırakıyoruz Sarımsakları soyuyoruz Haşlama suyumuz kaynarken fasulyeleri ekleyip fasulyelerin rengi dönene kadar haşlıyoruz Rengi dönen fasulyeleri hemen bir siniye alıp soğumaya bırakıyoruz Cam kavanozumuzu ve kapağını kaynar suyla sterilliyor soğumaya bırakıyoruz Artık soğumuş olan tuzlu suya sirkesini ekliyoruz Kavanozun dibine yıkanmış nohutları ve sarımsakların birazını koyuyoruz, soğuyan fasulyeleri aralarında boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz üzerlerine kalan sarımsakları ekliyor fasulyeleri kavanoza sıkıca dolduruyoruz Maydanozla fasulyelerimizin en üstüne kapak yapıp fasulyelerin hava almasını engelliyoruz ve hazıladığımız turşu suyunu kavanoza dolduruyoruz kavanozu sıkıca kapatıyoruz Kavanozun altına bir kap koyup serin ve karanlık yere bırakıyoruz 2025 gün sonra turşumuz hazır olacak
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt