iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*3 kilo taze fasulye
*3 baş sarımsak
*510 adet cin biberi (acı sevenler için)
*3 yemek kaşığı turşu tuzu
*1 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı sirke
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Fasulyeler temizlenip yıkandıktan sonra bir tencerede renkleri dönene kadar 510 dakika haşlanıp süzülerek soğuk su ile yıkanır Sarımsak ve cin biberi temizlenip doğranır 3 kilo fasulye 5 kiloluk turşu kavanozunu tam olarak dolduruyor Fasulyeler aralarına sarımsak ve cin biberi konularak kavanoza yerleştirilir Yaklaşık 2 litre suyun içine sirke, limon tuzu, şeker ve tuz eklenip eriyene kadar karıştırılır Fasulyenin üzerine kavanoz dolana kadar konulur Serin bir yerde muhafaza edilir 1520 gün sonra yiyebilirsiniz Afiyet olsun
*3 kilo taze fasulye
*3 baş sarımsak
*510 adet cin biberi (acı sevenler için)
*3 yemek kaşığı turşu tuzu
*1 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı sirke
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Fasulyeler temizlenip yıkandıktan sonra bir tencerede renkleri dönene kadar 510 dakika haşlanıp süzülerek soğuk su ile yıkanır Sarımsak ve cin biberi temizlenip doğranır 3 kilo fasulye 5 kiloluk turşu kavanozunu tam olarak dolduruyor Fasulyeler aralarına sarımsak ve cin biberi konularak kavanoza yerleştirilir Yaklaşık 2 litre suyun içine sirke, limon tuzu, şeker ve tuz eklenip eriyene kadar karıştırılır Fasulyenin üzerine kavanoz dolana kadar konulur Serin bir yerde muhafaza edilir 1520 gün sonra yiyebilirsiniz Afiyet olsun