iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Yaprağından Ayranlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*Fasulye yaprağı
*300 gr yarma bulgur
*100 gr ince bulgur
*2 kilo yoğur
*1 buçuk kilo kuru soğan
*Sıvı yağ
*Tuz
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 yumurta sarısı
*23 kaşık un
*1 yemek kaşığı erik ekşisi
Fasulye Yaprağından Ayranlı Köfte Tarifi Yapılışı Bir yoğurma kabında yarma ve ince bulguru koyup, 1 tatlı kaşığı tuz koyup su ekleyerek hamur yoğurup fasulye yapraklarının içine nohut kadar hamurdan koyup ince ince kalem gibi sarıyoruz Pişireceğimiz tencere dizip üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyup haşlamak üzere ateşe koyuyoruz Yaklaşık 45 dk pişirip süzgeçe boşaltıp soğuk su üzerine bolca döküyoruz
1 buçuk kilo soğanı soyup küp küp doğrayıp bir tavaya koyup üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı salça koyup kokusu çıkınca ateşi kapatıyoruz
Derin bir tencereye 2 kilo yoğurt, 2 kaşık un, bir yumurtanın sarısı ve 1 buçuk tatlı kaşığı tuz koyup iyice çırpıyoruz ve üzerine su ilave ediyoruz koyu ayran kıvamında olacak
Çırpma işlemi bitince ocakta altını yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz
Kaynayınca fasulye köftelerini de kaynayan ayranın içine ilave edip 2 taşım kaynatıyoruz Ve servis edeceğimiz tabaklara çekiyoruz
Çektikten sonra üzerine kavurduğumuz soğana 1 kepçe pişen ayrandan koyup karıştırdıktan sonra tabakların üzerine 3 er yada 4 der kaşık koyup servis yapıyoruz
*Fasulye yaprağı
*300 gr yarma bulgur
*100 gr ince bulgur
*2 kilo yoğur
*1 buçuk kilo kuru soğan
*Sıvı yağ
*Tuz
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 yumurta sarısı
*23 kaşık un
*1 yemek kaşığı erik ekşisi
Fasulye Yaprağından Ayranlı Köfte Tarifi Yapılışı Bir yoğurma kabında yarma ve ince bulguru koyup, 1 tatlı kaşığı tuz koyup su ekleyerek hamur yoğurup fasulye yapraklarının içine nohut kadar hamurdan koyup ince ince kalem gibi sarıyoruz Pişireceğimiz tencere dizip üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyup haşlamak üzere ateşe koyuyoruz Yaklaşık 45 dk pişirip süzgeçe boşaltıp soğuk su üzerine bolca döküyoruz
1 buçuk kilo soğanı soyup küp küp doğrayıp bir tavaya koyup üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı salça koyup kokusu çıkınca ateşi kapatıyoruz
Derin bir tencereye 2 kilo yoğurt, 2 kaşık un, bir yumurtanın sarısı ve 1 buçuk tatlı kaşığı tuz koyup iyice çırpıyoruz ve üzerine su ilave ediyoruz koyu ayran kıvamında olacak
Çırpma işlemi bitince ocakta altını yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz
Kaynayınca fasulye köftelerini de kaynayan ayranın içine ilave edip 2 taşım kaynatıyoruz Ve servis edeceğimiz tabaklara çekiyoruz
Çektikten sonra üzerine kavurduğumuz soğana 1 kepçe pişen ayrandan koyup karıştırdıktan sonra tabakların üzerine 3 er yada 4 der kaşık koyup servis yapıyoruz