iltasyazilim
FD Üye
Fasulyeli Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kuşbaşı et
*12 kilo taze fasulye
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
*3 domates
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
Dolma:
*10 tane kadar küçük kabak
*200 gr yağlı kıyma
*Her kabağa 1 kaşık pirinç
*1 baş soğan
*1 kaşık salça
*Tuz
*Karabiber
Fasulyeli Kabak Dolması Tarifi Yapılışı Fasulyeyi ayıklayıp verev kesiyoruz Eti tencereye koyup suyu çekince soğan ekleyip bir süre kavuruyoruz Salça, karabiber sonra fasulye ekleyelim Fasulyenin rengi dönünce 1 domates doğrayıp atalım, üzerine çıkacak kadar su ekleyelim
Dolma içini bildiğimiz usulle hazırlayıp kabakları dolduralım Kabakları fasulye tenceresine dik olarak oturtalım Suyunu tekrar ayarlamamız gerekiyor Hem fasulye hem kabak pişecek şekilde ölçülü eklemeliyiz Suyunu ekledikten sonra kalan iki domatesi de üstüne doğruyoruz Tuzunu ayarlıyoruz Piştikten sonra 15 dk dinlendiriyoruz Kabak ve fasulyeyi birlikte servis ediyoruz Benim kuşbaşı etim yoktu kullanmadım Kıymayı çiğden koydum Kavurarak da dolma içini hazırlayabilirsiniz (Çiğ olunca kabağa yapışıyor)
Fasulye ve kabağı birbirine yakıştırıp aynı tencerede pişiren Gaziantepli ninelerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz efendim Afiyet olsun
*250 gr kuşbaşı et
*12 kilo taze fasulye
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
*3 domates
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
Dolma:
*10 tane kadar küçük kabak
*200 gr yağlı kıyma
*Her kabağa 1 kaşık pirinç
*1 baş soğan
*1 kaşık salça
*Tuz
*Karabiber
Fasulyeli Kabak Dolması Tarifi Yapılışı Fasulyeyi ayıklayıp verev kesiyoruz Eti tencereye koyup suyu çekince soğan ekleyip bir süre kavuruyoruz Salça, karabiber sonra fasulye ekleyelim Fasulyenin rengi dönünce 1 domates doğrayıp atalım, üzerine çıkacak kadar su ekleyelim
Dolma içini bildiğimiz usulle hazırlayıp kabakları dolduralım Kabakları fasulye tenceresine dik olarak oturtalım Suyunu tekrar ayarlamamız gerekiyor Hem fasulye hem kabak pişecek şekilde ölçülü eklemeliyiz Suyunu ekledikten sonra kalan iki domatesi de üstüne doğruyoruz Tuzunu ayarlıyoruz Piştikten sonra 15 dk dinlendiriyoruz Kabak ve fasulyeyi birlikte servis ediyoruz Benim kuşbaşı etim yoktu kullanmadım Kıymayı çiğden koydum Kavurarak da dolma içini hazırlayabilirsiniz (Çiğ olunca kabağa yapışıyor)
Fasulye ve kabağı birbirine yakıştırıp aynı tencerede pişiren Gaziantepli ninelerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz efendim Afiyet olsun