iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
yarım kg soslu fasulye
1 kg kuzu gerdan
2 patates
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k domates salçası
1 çorba k biber salçası
3 defne yaprağı
tuz
karabiber
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Tencereye kuzu gerdanları koyup soteliyoruz Soğanları kalın piyazlık doğruyoruz Etin rengi değişince soğanı, sarımsağı ve salçaları ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz Sonrasında sıcak suyunu döküyoruz Defne yaprağını koyuyoruz Kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
1,5 saat kadar pişirdikten sonra içine soslu kavrulmuş taze fasulyeyi koyuyoruz Patatesleri iri doğrayıp üstüne diziyoruz Domatesi de dilimleyip üstüne koyuyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz 4045 dakika daha pişirip servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
yarım kg soslu fasulye
1 kg kuzu gerdan
2 patates
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k domates salçası
1 çorba k biber salçası
3 defne yaprağı
tuz
karabiber
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Tencereye kuzu gerdanları koyup soteliyoruz Soğanları kalın piyazlık doğruyoruz Etin rengi değişince soğanı, sarımsağı ve salçaları ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz Sonrasında sıcak suyunu döküyoruz Defne yaprağını koyuyoruz Kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
1,5 saat kadar pişirdikten sonra içine soslu kavrulmuş taze fasulyeyi koyuyoruz Patatesleri iri doğrayıp üstüne diziyoruz Domatesi de dilimleyip üstüne koyuyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz 4045 dakika daha pişirip servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta