iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 Kg Taze Fasülye
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
100 gr Pastırma
810 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın Suyu süzülen fasülyeleri önce ikiye sonra dörde bölün Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün
Soğanı ince ince kıyın margarinle kavurun Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın Haşlanmış fasülye, tuz, karabiber ilave edin Malzemeleri bir müddet kavurun ve ateşten alın
Milföy hamurunu tezgaha alın Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın Hamurun yan kısımlarını iki taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin
Hamurun orta kısmını fasülyeli iç malzeme ile doldurun Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün 220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 1520 dakika pişirin Sıcak servis yapın
12 Kg Taze Fasülye
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
100 gr Pastırma
810 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın Suyu süzülen fasülyeleri önce ikiye sonra dörde bölün Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün
Soğanı ince ince kıyın margarinle kavurun Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın Haşlanmış fasülye, tuz, karabiber ilave edin Malzemeleri bir müddet kavurun ve ateşten alın
Milföy hamurunu tezgaha alın Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın Hamurun yan kısımlarını iki taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin
Hamurun orta kısmını fasülyeli iç malzeme ile doldurun Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün 220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 1520 dakika pişirin Sıcak servis yapın