Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fasülyeli Milföy Sepeti

Fasülyeli Milföy Sepeti

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
12 Kg Taze Fasülye
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
100 gr Pastırma
810 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın Suyu süzülen fasülyeleri önce ikiye sonra dörde bölün Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün
Soğanı ince ince kıyın margarinle kavurun Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın Haşlanmış fasülye, tuz, karabiber ilave edin Malzemeleri bir müddet kavurun ve ateşten alın
Milföy hamurunu tezgaha alın Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın Hamurun yan kısımlarını iki taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin
Hamurun orta kısmını fasülyeli iç malzeme ile doldurun Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün 220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 1520 dakika pişirin Sıcak servis yapın
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt