Fatih akin hayatini kitap yapiyor! fatih akin yonetmen yeni kitabi yaşamsal filmleri fatih akin hakkinda bilgiler yonetmen fatih akin konulari burada meleklerim Merhaba melekler, Bircok onemli filme imza atmis olan yonetmen fatih akin, aldigi odullerlede basaridan basariya kosuyor, Almanya hamburgta yasayan fatih akin, yasami hayati ve cektigi filmler hakkinda Im Clinch Die Geschichte Meiner Filme (Filmlerimin Tarihçesi) adli kitap yazdı Kitabın Perşembe günü piyasaya çıkacağı bildirildi Kitabinda Akın, çocukluğuyla ilgili olarak, Küçükken meraklı ve güvenilir bir çocuktum Ben ve kardeşim Cem birbirimizi kollayarak büyüdük Annem ve babam evde katı olmasına karşın bizi çok severdi Hatta dayak bile yiyorduk Ailemiz acilen bu söylediklerimizi kabul etmiyor Oyun alanlarında Almanca öğrendim Evde Türkçe konuşuluyordu, kardeşim Cem ile aramızda Almanca konuştuğumuzda annem küfrediyordudiye yazdı Akın'ın, kitabında keza, Annem alışılmış eğitimciydi, ev ödevlerimizi daima denetim ederdi Öğretmendi, okulda iyi bir öğrenci değildim Sınıfta arkadaşlarımla çok konuşurdum Bilhassa ev ödevleri konusunda tekrar tekrar sorunum olmasına karşın, okulu seviyordum yine de Gymnasium'da sınıf öğretmenim sahiden iyi bir insandı Onu fazla severdim Ailemden çok eksik harçlık aldım Babam kendi paramızı kendimizin kazanmasını istiyordu 12 yaşında dağıtılmış işlerde para kazanmaya başladım Öteki arkadaşlarım tatildeyken, ben sabahleyin altıda fabrikada almak zorundaydım gerçi babama müteşekkirim Aldığım disiplin ve kazandığım güvenilirlik bugünkü çalışmalarımda da bana yol göstermekteifadesini kullandığı kaydedildi Türkiye'yle ilgili olarak da Akın, kitabında şunları kaydetti: Lise ardına kadar Türkiye benim için sadece tatil yapılan bir yerdi Türkiye'de yaşayanlarla o dönemlerde bir münasebetim yoktu Genelde Almanya'dan gidenlerle vardı Dil, mentalite, sosyal çevre bambaşkaydı İstanbul, akrabalarımı ziyaret ettiğim bir mekandan diğer bir şey değildi benim için Sonra oradan denize veya başka bir yere gitmek istiyor insan Kısa filmim 'Getürkt' ile ülkeyi keşfettim yaklaşık olarak 1548651057 1548651057 fatihakinhayatinikitapyapiyor5c4e8a369ccf8fatihakinhayatinikitapyapiyor5c4e8a369ccf8 fatihakinhayatinikitapyapiyor5c4e8a369ccf8 Hamburg'u fazla sevdiğini ve buranın kendi memleketi olduğunu, Türkiye'nin de ailesinin memleketi olduğunu bildiren Akın, Yeni deneyimlere ihtiyacım var Eğer bir film yapımcısı bir tarz bulmuşsa ve öteki şeyleri kafasında eliyorsa bunu dürüst bulmuyorum Felsefe ve retoriki filmlerime yansıtmak istiyorumifadesini kullandı 1548651057 1548651057 fatihakinhayatinikitapyapiyor5c4e8a36a4543fatihakinhayatinikitapyapiyor5c4e8a36a4543 fatihakinhayatinikitapyapiyor5c4e8a36a4543 Akın kitabında ayrıca, ABD'den de sık sık film çevirmek için öneri aldığını kaydetti Ayrica Yonetmen Fatih Akin' in odullu filmlerini sizlere hatirlatmak isterim; 1998 Bavaria Film Ödülleri En İyi Genç Yönetmen (Kısa ve Ağrısız) 1998 Locarno Film Festivali Bronz Leopar (Kısa ve Acısız) 2004 Berlin Film Festivali Altın Ayı (Duvara Karşısında) 2004 Avrupa Film Ödülleri En İyi Film, İzleyici Ödülü (Duvara Karşısında) 2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yönetmen (Yaşamın Kıyısında) id 2007 Bavaria Film Ödülleri En İyi Yönetmen (Yaşamın Kıyısında) 2007 Avrupa Parlamentosu kadar bahşedilen Avrupa Sineması LUX Ödülü (Yaşamın Kıyısında) 2007 Cannes Film Festivali En İyi Mantıksal Bağ (Yaşamın Kıyısında)