bilgisayarci
FD Üye
HaberTürk gazetesi muharriri Fatih Altaylı, "Görevini berbata kullanarak bir uyuşturucu kaçakçısının ve cinayete azmettirme zanlısının özgür bırakılmasını sağladığı, yargıya baskı yaptığı, yargıyı etkilediği yargı mensuplarının verdiği sözlerle sabit olan bu vatandaşımızın soruşturması hakkında niçin şu ana kadar somut bir ilerleme yok? 'Burhan Kuzu yargılansın' diyorum" kanısını lisana getirdi.
Altaylı, "Her ahval ve şeraitte hükümeti destekleyen medya, gazetecilerin tutuklanması ile ilgili 'Açık bir cürüm işlediler. Olağan ki tutuklanacaklar' diye bağırıyor. Anlamadıkları şu. Yargılanmasınlar diyen yok. En azından ben demiyorum. Ancak tutuksuz yargılanmalarının önünde bir mahzur yok.
Tutuksuz yargılanabilirler. Ben ise çok bir cürüm işlediği sabit bir diğerine adaletin kılıcının niçin dokunmadığını ya da en azından teraziye niçin oturtulmadığını merak ediyorum.
O kişinin ismi Burhan Kuzu. Vazifesini berbata kullanarak bir uyuşturucu kaçakçısının ve cinayete azmettirme zanlısının özgür bırakılmasını sağladığı, yargıya baskı yaptığı, yargıyı etkilediği yargı mensuplarının verdiği tabirlerle sabit olan bu vatandaşımızın soruşturması hakkında niçin şu ana kadar somut bir ilerleme yok? Burhan Kuzu yargılansın diyorum. Tutuklu yargılansın demiyorum!" tabirini kullandı.
Yazının devamı için tıklayın