"Deprem parasıyla yapılan yollar sayesinde kurtarma takımları daha süratli ulaşıyor sarsıntı bölgesine. Ayrıyeten enkaz altından çıkan cenazeler de asfalt yollardan gidiyor kabristana. Size de yaranılmıyor yani!" tabirlerini kullandı.
Habertürk gazetesi müellifi Fatih Altaylı bugünkü 'Bak şu münafıkın sorusuna' başlıklı yazısında Elazığ merkezli 6.8'li sarsıntının akabinde sarsıntı vergisi ile neler yapıldığını soranları eleştirenleri maksat aldı:
"Dünden beri sağda solda bu soruyu duydukça meczup oluyorum.
'Deprem için toplanan vergiler ne oldu?'
Elinin körü oldu.
Ne olacak yol oldu.
Duble yol. Ben demiyorum, periyodun bakanı Mehmet Şimşek itiraf etmişti, ‘Deprem vergisi olarak bilinen gelirlerle biz duble yol yaptık’ diye.
Sordu mu hiç kimse ‘Yahu bu para sarsıntı için toplandı, yol yapılır mı hiç’ diye.
Haydi onu sormadın.
‘Yahu bu kadar para ile kaç kilometre yol yaptınız. Bunun kilometresi kaça mal oldu’ diye sordunuz mu?
Onu da sormadınız.
'Bu yollardan evvel Türkiye’de hiç yol yoktu, hatta toprak yollarda kağnı ile ulaşım sağlanırdı. At arabası vardı bizden önce' dediler ona da inandınız. O vakit artık palavradan sormayın ‘Deprem paraları ne oldu?’ diye. Zinhar sormayın!
Elazığ’da canını güç kurtaran yaşlı adam Ekrem İmamoğlu’na demiş ki, ‘Müteahhitlerden hesap sorun.'
Lafa bak artık.
Soruldu ya.
1999’da.
Veli Göçer’den.
Daha ne sorulacak.
Hele bu vakitte.
Müteahhitlerden hesap sorma devranı değil artık, müteahhitleri kurtarma zamanı.
Ayrıyeten çok da tantana etmeyin.
Bakın zelzele parası ile yapılan yollar sayesinde kurtarma grupları daha süratli ulaşıyor zelzele bölgesine.
Ayrıyeten enkaz altından çıkan cenazeler de asfalt yollardan gidiyor kabristana.
Size de yaranılmıyor yani!"