bilgisayarci
FD Üye
Altaylı, "Koton sayesinde Türk milleti 'Yahu sendika diye bir şey vardı değil mi?' diye sendikalaşmayı hatırlıyor. Bu yüzden Koton’u tebrik ediyorum. Türk halkına sendikayı hatırlattınız. Sağolun. Varolun!" tabirini kullandı.
Altaylı'nın "Teşekkürler Koton" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:
Dün Türkiye’de neredeyse herkes histeri halinde “Koton mağazalarına” küfür ediyordu.
Protesto edenler, “Bir daha Koton’un kapısından girmem” diyenler, sövenler, sayanlar.
Sebep şu imiş.
Koton, sendikalılaşmak maksadıyla bir ortaya gelen ve bir toplumsal medya hesabı kuran çalışanlarını işten çıkarmış.
Yetmemiş, bu hesabı “likelayan” yani “beğenen” personellerinin de işine son vermiş.
Üstelik de tazminatsız.
Türkiye ayakta: “Sendikaya üye olmak isteyen emekçinin işine nasıl son verirsin, bu maksatla kurulan hesabı beğenen personele nasıl karışabilirsin.”
“Ulan” dedim, “Helal olsun.”
“Helal olsun Koton’a.”
Personellerin işine son verdiği için değil elbette.
Koton mağazaları, birkaç emekçinin işine son vererek, 12 Eylül sonrasının en büyük ayıbında Türkiye’yi uyandırdığı için.
Koton’a öfke kusanlar sanki biliyor mu ki, koskoca Türkiye’de kaç emekçi sendikalı?
Sahi biliyor musunuz?
Haydi söyleyin bakayım, sizce kaç personel sendikalı!
Bilemediniz natürel ki, koca ülkede toplam sendikalı personel sayısı kaç ben söyleyeyim size: 1 milyon 894 bin 170.
Pekala sendikalaşma oranı ne sizce!
Onu da söyleyeyim.
Yüzde 13,7.
Bunların 1 milyon 12 bin 177’si Türk İş’e üye.
674 bin 404’ü ise Hak İş’e.
Haliyle Büyük kısmı kamu çalışanı.
DİSK’in üye sayısı ise 178 bin 691 personel.
Ve sendikalaşma oranı giderek düşüyor.
Ve Koton sayesinde Türk milleti “Yahu sendika diye bir şey vardı değil mi?” diye sendikalaşmayı hatırlıyor.
Bu yüzden Koton’u tebrik ediyorum.
Türk halkına sendikayı hatırlattınız.
Sağolun. Varolun!