Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fatih Kısaparmak Kimdir, Resimleri

Fatih Kısaparmak Kimdir, Resimleri
0
157

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Fatih Kısaparmak Kimdir? Hayatı,

Fatih Kısaparmak Fotoğrafları,

Fatih Kısaparmak,Turk halk muziği sanatcısı, muzisyen, besteci ve soz yazarı
Doğum Tarihi : 31 Ocak 1961,
Doğum Yeri : Elazığ

Fatih Kısaparmak Elazığ,Madende doğdu Annesi Yıldız Hanım, emekli bir ilkokul oğretmeni; babası Necip Bey ise, sırasıyla ortaokul ve oğretmen okulu muduru, il milli eğitim muduru, ortaoğretim genel muduru ve bakanlık teftiş kurulu başkanı olarak hizmetler vermiş; basılı beş eseri de bulunan bir burokrattır

1991 yılında, TRT, Kanal 6, Tgrt, Kanal 7, Star, Samanyolu ve Fox televizyonlarının ana haber spikerliği ve program sunuculuğu gorevini yuruten, ekonomist Şebnem Ergur (Kısaparmak) ile evlendi Bu evlilikten, Ozan ve Kaan adlı iki erkek cocukları dunyaya geldi

imagesfatihkisaparmakkimdirresimleri5b10a731bb81f

Fatih Kısaparmak, temel eğitim doneminden itibaren, Ankara Devlet Konservatuvarı ve TRT Ankara Radyosu'nda muzik; Devlet Guzel Sanatlar Galerisi'nde ise resim calışmalarında bulundu Ankara Bahcelievler Deneme Lisesi'ndeki oğrencilik yıllarında, Tasvir Gazetesi adına TBMM foto muhabirliği yaptı Universite doneminde ise, başta Varlık olmak uzere ceşitli edebiyatsanat dergilerinde şiirleri, roportajları ve araştırmaları yayımlandı Yukarı Fırat Havzası'ndaki inceleme ve derlemelerini topladığı Dil Folkloru Acısından Harput Ağzıisimli bilimsel calışması, ayrıca, Ve Ağır Sevdamadını taşıyan bir şiir kitabı da bulunmaktadır

1985 yılında besteci, soz yazarı ve yorumcu olarak profesyonel sanat yaşamına atıldı İlk calışması olan “Kilim buyuk kitlelere ulaştı Daha sonra urettiği 17 muzik albumuyle de surduren Kısaparmak, 200den fazla besteye imza attı Cağdaş Ozan , Bay Kilim ve Turku Baba olarak da tanındı

imagesfatihkisaparmakkimdirresimleri5b10a733ef701

Fatih Kısaparmak, sırasıyla Grup Kilimve Grup Mozaikadlı iki ayrı konser orkestrası kurdu Erzincan, Golcuk ve Pakistan depremzedeleri ile Zonguldak grizu faciasında hayatını kaybedenlerin yanı sıra Darulaceze, Unicef vb kurumlar yararına Toplumsal Dayanışma ve Yardım Konserleriduzenledi Turkiye'nin yanı sıra ABD, Rusya, Avustralya, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belcika, İsvec, Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti, BosnaHersek, Venezuela, Kazakistan ve Ozbekistan'da cok sayıda konser verdi

Malatyaspor ve Elazığsporda, toplam 3 donem yonetim kurulu uyeliği gorevinde bulunan Fatih Kısaparmak, İstanbul Elazığ Kultur Vakfındaki kurucu uyeliğinin yanı sıra, Elazığlılar Dayanışma Derneği'nde de yonetici ve genel sekreter olarak calıştı Turkiye'nin onde gelen kurum ve kuruluşlarınca 70'e yakın odule layık gorulen sanatcıya, 2000 yılında, halk muziğine ve folklora katkılarından dolayı Fırat Universitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora unvanı verildi

imagesfatihkisaparmakkimdirresimleri5b10a73512a40
imagesfatihkisaparmakkimdirresimleri5b10a73870611
imagesfatihkisaparmakkimdirresimleri5b10a73c80061
imagesfatihkisaparmakkimdirresimleri5b10a73e97030
imagesfatihkisaparmakkimdirresimleri5b10a74003e0b

858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt