Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

FATİH Projesi'nde yüksek fatura sorunu

FATİH Projesi'nde yüksek fatura sorunu
0
63

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Turk%2DTelekom%2Ddan%2Dsurpriz%2Dfatura%2DKullanicilar%2Dfark%2Detmeden%2Dabone%2Doluyor%2D%2D228756%2D20191211100931%2Ejpg

MEB’in, “En büyük ve en kapsamlı eğitim hareketi” dediği FATİH Projesi’nde yaşanan problemlere artık de yüksek fatura sorunu eklendi. Proje kapsamında Türk Telekom tarafından VPN teması sağlanan kimi okulların yüksek fiyatlar ile faturalandığı öğrenilirken MEB, “Faturalar kullandığınız internet suratına uygun değilse ödemeyin” dedi.

Sürat düşürüldü

Ulusal Eğitim Bakanlığı ve Türk Telekom ortasında 2015 yılında, imzalanan protokol kapsamda, VPN suratı 200 ve 100 Mb/s olan okulların 50 Mb/s tanımlanması için sürat revizyonu yapıldı. İnternet faturalarının da yeni sürate nazaran ödenmesi gerektiği tüm vilayet ulusal eğitim müdürlüklerine bildirildi. İnternet suratları düşürülen kimi okulların, hala yüksek süratli internet tarifesi üzerinden faturalandırıldığı ortaya çıktı. Vilayet ulusal eğitim müdürlükleri, vilayet Telekom müdürlüklerinin yeni sürat siyasetini uygulamadığına ait şikayetlerini bakanlığa iletti.

MEB, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne ulaşan, “FATİH faturası” şikayetleri üzerine harekete geçti. Yenilik ve Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz imzası ile vilayet ulusal eğitim müdürlüklerine bir yazı gönderilerek, “1 Nisan 2018 tarihine kadar evvelki sürat siyasetine nazaran okullara düzenlenmiş faturaların ödenmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra düzenlenen faturaların yeni sürat siyasetine uygun olmadığı takdirde ödenmemesi konusunda gereğini arz/rica ederim” denildi.

İnternet borcu ödenmedi

Bakanlığın proje çerçevesinde hizmet aldığı telekomünikasyon firmalarının okullara gönderdiği 3 bin TL’ye varan internet faturaları ödenemeyince, okullar icra tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Türk Telekom, okullara sağladığı “TT VPN” hizmetinin faturaları ödenmeyince MEB’e, borç hatırlatma yazısı gönderdi. MEB, faturaları ödemeleri için okullara ödenek aktarsa da okul idareleri, “Faturalar merkezden ödenmeli” diyerek uygulamaya reaksiyon gösterdi.

Mustafa Mert Bildircin - Birgün

858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt