Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fatih Sultan Mehmetin Sözleri

Fatih Sultan Mehmetin Sözleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Fatih Sultan Mehmetin meşhur Sözleri

Eğer kanım ile yükselecekse HzMuhammed'in dini; durmayın kılıçlar doğrayın beni

Evet, padişah benim Ama siz yine de çiçekleri ona veriniz Çünkü kendisi benim hocamdır

Şeyhim Akşemseddin Hazretleri İle Beraber Yaptığım Zikrin Lezzetine Dünyaları Bile Değişmem Eğer Şeyhim Izin Verseydi Zikir Yolunu Seçim Eder, Saltanatı Terk Ederdim

Eğer padişah siz iseniz, devletimizin bu zor gününde ordumuzun başında olmamanız törelerimize uymaz Yok, eğer padişah ben isem, işte size emrediyorum, geliniz ve anında ordularımın başına geçiniz

Allah beni bu şehrin halkının müttefiki olarak bu zamana dek sakladı Biz bu şehrin düşmanlarına galip geldik ve onların vatanlarını aldık Burayı Makedonyalılar Taselyalılar ve Moralılar almışlardı Biz bunların bizlere karşısında kötü davranışlarının intikamını yıllar geçmesine karşın torunlarından aldık

Ben ki İstanbul Fatihi abdi aciz Fatih Sultan Mehmed, bizatihi alın terimle kazanmış olduğum akçelerimle satın aldığım İstanbul ’un Taşlık mevkiinde kain ma ’lümu ’lhudud olan 136 bab dükkanımı aşağıdaki şartlar muvacehesinde vakfı sahih eylerim Şöyle ki
Bu gayri menkulatımdan elde olunacak nemalarla İstanbul ’un her sokağına ikişer birey atama eyledim

Sırrıma sakalımın bir tek telinin vakıf olduğunu bilsem, sakalımı kökünden keserim

Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz

Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz

Uygun söz söylemesini haberdar olan, özür arzu etmek zorunda kalmaz

Bir gece pat diye kazanç krallığınızı imparatorluğuma katarım

Ey Konstantiniye! Ya sen beni alırsın, ya ben seni alırım

İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım

Allah bu milleti elli yıldan fazla rahata koymasın, alıştırmasın

Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır Benim ikbalim yücedir Talihsizlik ise düşmanın nasibidir

Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir

İstanbul'u niçin fethettiklerini sorduklarında önce o benim gönlümü fethettiği için

Hekimler neden bana kıydınız Son Sözleri

Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim!

Baykuştan pervâmız yok, biz şahinler sürüsüyüz *

858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt