Fatih Terim İstifa Etti! fatih terim, fatih terim haberleri, fatih terim kovuldu Sevgili melekler, Galatasaray Spor Kulübü ile Fatih Terim'in yolları ayrıldı Klüpte gerçekleştirilen idare heyeti toplantısından bu karar çıktıBasın sözcüsü Şükrü Ergün, yaptığı açıklamada Fatih Terim'le yollarımızı ayırdıkifadelerini kullandı Bahane olarak da ‘Başkanlık makamına saygısızlık ve bunu aralıksız devam ettirme' olarak gösterildi İşte detaylar 14184 14184 fatihterimistifaetti5c547161b1954fatihterimistifaetti5c547161b1954 360 640 fatihterimjpg14184 Fatih Terim İstifa Etti! fatihterimjpg14184 Fatih Terim İstifa Etti! TERİM MEDYADAN ÖĞRENDİ Fatih Terim, Galatasaray'dan gönderildiğini takımın başında antrenmandayken gazetecilerden öğrendi UÇURUMU AÇAN SÖZLER Bilindiği gibi, Real Madrid maçı ardından yönetici Adnan Nas'ın Gitsin hemen Fenerbahçe'yi de çalıştırsınsözü, Terim ile yönetim arasındaki uçurumu hepten dikleştirmişti TELEFONLARA ÇIKMIYORDU Adnan Nas'ın bu çıkışı ardından Beşiktaş maçı öncesinde ise Başkan Ünal Aysal'ın telefonlarına ve mesajına cevap vermeyen Fatih Terim'in bu tutumu ipi koparma noktasına getirdi TERİM'İN YERİNE EN İYİSİNİ BULURUZ Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, gündemdeki Fatih Terim konusu ile ilgili olarak bugün öğlen saatlerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı “Önümüzdeki 24 veya 48 saat içinde bir karar alınacaktırdiyen Ünal Aysal, Terim ile yolların ayrılması ihtimali için de “Hiçbir teknik direktörle mülâkat yapmadık Oysa bir karar alınırsa anında görüşmeler yapılır Gerekirse en iyi yerli veya yabancı profesyoneller bulunabilir demişti AYSAL, TERİM'E TEŞEKKÜR ETMEMİŞTİ Gelinen son noktada istifanın sinyali derbi sonrası Ünal Aysal'ın tebrik mesajına da yansıdı Aysal, Galatasaray'ın devlete ait internet sitesinden yayınladığı tebrik mesajında Fatih Terim'e teşekkür etmedi Aysal'ın mesajı şöyleydi; Dostumuz ve rakibimiz Beşiktaş karşısında üstün bir galibiyet sergileyen bütün oyuncularımızı kutluyor, itina ve gayretleri için teşekkür ediyorumYENİ ÖĞRETMEN KİM OLACAK ? Fatih Terim’in görevine son verilmesinin gerisinde sarıkırmızılılarda teknik direktörlük görevi için adı geçen birincil isim ise geçtiğimiz sene Bayern Münih’le tüm kupaları toplayarak az kalsın tarih yazar deneyimli teknik adam Jupp Heynckes Tecrübeli Alman hocanın yardımcılığına, bir dönem GSaray futbolcu ve muavin antrenör olarak devir yapan Erdal Keser’in getirileceği öğrenildi RESMI AÇIKLAMALAR YAPILDI Galatasara Yönetim Kurulu, Fatih Terim ile ilgili aldığı kararı Kamuyu Aydınlat Platformu'na(KAP) şu şekilde açıkladı: Şirketimiz Idare Heyeti, 24092019 tarihinde yapmış olduğu toplantıda profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlük görevini yürüten SnFatih Terim'in sözleşmesinin feshedilmesine oybirliği ile karar vermiştirKAP'a yapılan devlete ait açıklamanın gerisinde bir yorumlama da Galatasaray'ın devlete ait internet sitesi aracılığı ile yapıldı o tanımlama şöyle; Son günlerde Profesyonel Futbol Tamımızla ilgili yaşanan gelişmeler, bugün düzenlenen Galatasaray Sportif AŞ (Kulüp) ve Şirketimizin kurucu ve etken hissedarı olan Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurullarında ayrı ayrı müzakere edilerek değerlendirilmiştir Idare Kurullarımızın sözleşmesini iki yıl uzatma kararı almasına cevaben Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim’in kendisine yapılan yeni sözleşme önerisini kabul etmediğini açıklamış olması Idare Kurulumuza yeni çözümler aramak konusunda kayda değer bir mesuliyet yüklemiş bulunmaktadır Yaşanan gelişmeler Galatasaray’ın tüm sportif başarılarının temelinde yer alan Galatasaray değerlerine zarar verecek aşamaya gelmiştir Yönetim Kurulumuz her şeyden önce bu değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu altındadır Galatasaray’ın tarihsel süreçte oluşmuş yönetim şekli lüzum kurum içi hiyerarşi bakımından gerekse ödev, mesuliyet ve yetkilerin dağıtımı bakımından kuşku ve tereddüt götürmeyecek ölçüde bellidir ve nettir Bu sorumluluğun gereği olarak camiamızın daha fazla yıpratılmasını alıkoymak nedeniyle Yönetim Kurullarımız oybirliği ile Sayın Terim’in sözleşmesinin feshi için kendisine bildirimde bulunulması kararı almıştır Bu kararın Şirketimiz, Kulübümüz ve de Sayın Terim için şanslı olacağı umuduyla, Sayın Terim’e Kulübümüze verdiği hizmetlerinden ötürü teşekkür eder, Ulusal Takım’ın başında devam edeceği kariyerinde elde edeceği başarıların tüm camiamızı gururlandıracağının bilinmesini isteriz Genişletmek için tıkla