nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Fatiha suresinin fazileti
Fatihai Şerifenin Faziletleri Nedir
Fatihai şerifenin önemi hakkında birkaç hadisi şerif meali de şöyledir:
Peygamber efendimiz, Cebrail aleyhisselamla otururken bir melek gelip dedi oysa:
(Senden önce hiçbir peygambere verilmeyen, yalnızca sana bahşedilen iki nurla seni müjdeliyorum Bunlar Fatiha sûresiyle, Bekara sûresinin son âyetleridir Bu ikisini okursan, istediğin mutlaka verilir) Müslim
(Fatiha ve Âyetel kürsi okuyana, o gün cin ve iblis hasar veremez, nazar değmez) Deylemi
(Hayrı en çok olan sûre Fatihadır, her derde şifadır) Beyheki
(En faziletli sûre Fatihadır) Hâkim
(Fatiha sûresi Allahü teâlânın gazabını önler) Şira
(Fatiha sûresi zehirlere şifadır) Ebuşşeyh
Bir sahabi, Fatiha suresini okuduğunu söyleyince Peygamber efendimiz buyurdu oysa:
(Yemin ederim oysa, Allahü teâlâ, ne Tevratta, ne İncilde, ne Zeburda, ne de Furkanda, o surenin benzerini indirmemiştir O, namazlarda her tarafta edilen yedi âyet olup, bana verilen Kuranı azimdendir) Tirmizi *
Fatihai Şerifenin Faziletleri Nedir
Fatihai şerifenin önemi hakkında birkaç hadisi şerif meali de şöyledir:
Peygamber efendimiz, Cebrail aleyhisselamla otururken bir melek gelip dedi oysa:
(Senden önce hiçbir peygambere verilmeyen, yalnızca sana bahşedilen iki nurla seni müjdeliyorum Bunlar Fatiha sûresiyle, Bekara sûresinin son âyetleridir Bu ikisini okursan, istediğin mutlaka verilir) Müslim
(Fatiha ve Âyetel kürsi okuyana, o gün cin ve iblis hasar veremez, nazar değmez) Deylemi
(Hayrı en çok olan sûre Fatihadır, her derde şifadır) Beyheki
(En faziletli sûre Fatihadır) Hâkim
(Fatiha sûresi Allahü teâlânın gazabını önler) Şira
(Fatiha sûresi zehirlere şifadır) Ebuşşeyh
Bir sahabi, Fatiha suresini okuduğunu söyleyince Peygamber efendimiz buyurdu oysa:
(Yemin ederim oysa, Allahü teâlâ, ne Tevratta, ne İncilde, ne Zeburda, ne de Furkanda, o surenin benzerini indirmemiştir O, namazlarda her tarafta edilen yedi âyet olup, bana verilen Kuranı azimdendir) Tirmizi *