Fatiha suresinin fazileti
Fatihai Şerifenin Faziletleri Nedir
Fatihai şerifenin onemi hakkında birkac hadisi şerif meali de şoyledir:
Peygamber efendimiz, Cebrail aleyhisselamla otururken bir melek gelip dedi ki:
(Senden once hicbir peygambere verilmeyen, sadece sana verilen iki nurla seni mujdeliyorum Bunlar Fatiha sUresiyle, Bekara sUresinin son ayetleridir Bu ikisini okursan, istediğin mutlaka verilir) Muslim
(Fatiha ve Ayetel kursi okuyana, o gun cin ve şeytan zarar veremez, nazar değmez) Deylemi
(Hayrı en cok olan sUre Fatihadır, her derde şifadır) Beyheki
(En faziletli sUre Fatihadır) Hakim
(Fatiha sUresi Allahu tealanın gazabını onler) Şira
(Fatiha sUresi zehirlere şifadır) Ebuşşeyh
Bir sahabi, Fatiha suresini okuduğunu soyleyince Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Yemin ederim ki, Allahu teala, ne Tevratta, ne İncilde, ne Zeburda, ne de Furkanda, o surenin benzerini indirmemiştir O, namazlarda tekrar edilen yedi ayet olup, bana verilen Kuranı azimdendir) Tirmizi
Fatihai Şerifenin Faziletleri Nedir
Fatihai şerifenin onemi hakkında birkac hadisi şerif meali de şoyledir:
Peygamber efendimiz, Cebrail aleyhisselamla otururken bir melek gelip dedi ki:
(Senden once hicbir peygambere verilmeyen, sadece sana verilen iki nurla seni mujdeliyorum Bunlar Fatiha sUresiyle, Bekara sUresinin son ayetleridir Bu ikisini okursan, istediğin mutlaka verilir) Muslim
(Fatiha ve Ayetel kursi okuyana, o gun cin ve şeytan zarar veremez, nazar değmez) Deylemi
(Hayrı en cok olan sUre Fatihadır, her derde şifadır) Beyheki
(En faziletli sUre Fatihadır) Hakim
(Fatiha sUresi Allahu tealanın gazabını onler) Şira
(Fatiha sUresi zehirlere şifadır) Ebuşşeyh
Bir sahabi, Fatiha suresini okuduğunu soyleyince Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Yemin ederim ki, Allahu teala, ne Tevratta, ne İncilde, ne Zeburda, ne de Furkanda, o surenin benzerini indirmemiştir O, namazlarda tekrar edilen yedi ayet olup, bana verilen Kuranı azimdendir) Tirmizi