Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fatiha Suresi Sırları

Fatiha Suresi Sırları
0
187

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Fatiha Suresi ve Sırları

Fatiha Suresinin Sırları

Asıl sırlar ve şifreler kul ile Allah arasında mevcuttur

Peygamberimiz (SAV) bir hadiste bu onemli gerceği şoyle anlatıyor:

Allahu Teala buyurdu ki: Ben namaz suresi olan Fatiha'yı kendimle kulum arasında yarı yarıya paylaştırdım Yarısı Benim, yarısı da kuluma aittir Bu vesile ile kulum butun istediklerine kavuşacaktır

Kul, 'Elhamdu lillahi Rabbi'lalemin' (Hamd, Alemlerin Rabbi olan Allah'a aittir) dediği zaman, Allah, 'Kulum Bana hamdetti' buyurur

Kul, 'ErRahmani'rRahim' (O Rahman'dır, Rahim'dir) dediği zaman, Allah, 'Kulum Beni methetti' buyurur

Kul, 'Maliki yevmiddin' (Din Gununun Sahibidir) dediği zaman, Allah, 'Kulum Beni tazim etti, işlerini Bana havale etti' buyurur

Kul, 'İyyake na'budu ve iyyake nestain' (Yalnız Sana kulluk eder, yalnız Senden yardım isteriz) dediği zaman, Allah, 'İşte bu kulumla kendi aramdadır ve kulumun dilediği de onundur' buyurur

Kul, 'İhdine'ssırata'lmustekime sıratallezine en'amte aleyhim ğayri'lmağdUbi aleyhim veleddallin' (Bizi doğru yola ilet Kendilerine nimetler verdiğin kullarının yoluna ilet Gazabına uğramış yahut sapmış olanların yoluna değil) dediği zaman, Allah, 'İşte bu kulumundur ve kulumun istediği de onun hakkıdır' buyurur

alıntı

Similar threads

Fatiha suresinin sırları Fatiha suresinin faydaları Fatiha suresinin onemi Cenabi Hak, Hadisi Kudsi'de soyle buyuruyor: „ Ben Azimussan, namaz suresi olan Fatiha suresini kulumla kendi aramda yariya taksim ettim Fatiha suresinin yarisi benim, yarisi da kulumundur Kulumun istedigi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
240
İhlas Suresinin fazileti Alıntı: Hadîsişerîflerde buyuruldu ki: “İhlâs sûresini okumak, bütün Kur'ânı kerîmin üçte birine denktir “Kur'ânı kerîmin en faziletli sûresi İhlâs sûresidir “Arefe günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları affolur ve her duâsı kabul olur Fatiha Suresinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Peygamberimiz (SAV) bir hadiste bu önemli gerçeği şöyle anlatıyor: Allahu Teâlâ buyurdu ancak: Ben namaz suresi olan Fatiha'yı kendimle kulum aralarında güya yarıya paylaştırdım Yarısı Benim, yarısı da kuluma aittir Bu vesile ile kulum tüm istediklerine kavuşacaktır Kul, 'Elhamdü lillahi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
345
fatiha suresinde yer alan ince sırlar Yüzlerce sır ve şifre taşıyan erdemli bir duadır Ana sırlar ve şifreler kul ile Allah arasında mevcuttur Peygamberimiz bir hadiste bu kayda değer gerçeği şöyle anlatıyor: Allahu Teâlâ buyurdu ancak: Ben namaz suresi olan Fatiha'yı kendimle kulum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Fatiha suresinin sırları Fatiha suresinin faydaları Fatiha suresinin önemi Cenabi Adalet, Hadisi Kudsi'de söyle buyuruyor: „ Ben Azimüssan, namaz suresi olan Fatiha suresini kulumla kendi aramda yariya taksim ettim Fatiha suresinin yarisi benim, yarisi da kulumundur Kulumun istedigi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt