elektronikci
FD Üye
Fatih'te trans birey Kadir Murat Sözübir (42), 5 Eylül'de kendi meskeninde 6 yerinden bıçaklandı. Kuşkulu, cinsel ilgi gayesiyle konutuna gittiği Sözübir'i, bayan olmadığını trans birey olduğunu fark edince verdiği 100 TL'yi geri almaya çalışırken yaşanan boğuşmada öldürdüğünü itiraf etti.
i.haberglobal.com.tr
Kadir Murat Sözübir Zeyrek Mahallesi, Kadı Çeşmesi Sokak'taki aile apartmanının çatı katında tek başına yaşıyordu. 5 Eylül 2021 günü gecesi konutunda bıçaklandı. Bedeninin 6 farklı yerinden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Sözübir, apartmandaki yakınlarından yardım istedi. 112 acil servis ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan Sözübir, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Fatih Asayiş Ofis Amirliği takımlarınca şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Cinayetin yaşadığı apartmanın güvenlik kamerası bulunmadığını belirleyen polis, kaçış istikametinde güvenlik kameraları bulunsa da gece olması sebebiyle şüphelinin kimliğini tespit edemedi.
Kuşkulu teslim oldu
static.birgun.net
Kuşkulu Abdürrahim E., 6 Eylül 2021 günü gecesi Kadir Murat Sözübir'i bıçakladığı söyleyerek Tekirdağ'daki Çerkezköy Gazi Polis Merkezi Amirliği'ne teslim oldu. Hatada kullandığı bıçağı da teslim eden Abdürrahim E. cinayeti itiraf etti. Olayda kullandığı bıçağı yıkadığını anlatan Abdürrahim E. gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan Abdürrahim E. savcılığın tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
"Sustalı bıçağı çıkartarak 3-4 defa rastgele salladım"
Kuşkulu Abdürrahim E. sözünde, cinsel birliktelik maksadıyla Kadir Murat Sözübir'in Fatih'te yalnız yaşadığı çatı katındaki konutuna gittiğini argüman etti. Sözübir'in soyunmasının akabinde trans birey olduğunu fark ettiğini öne süren kuşkulu Abdurrahim E. 'Daha evvel telefonda 100 TL üzerinden anlaşmıştık. Parayı masanın üstüne bıraktım. Trans bireyle birliktelik yaşamak istemediğimden parayı geri almak istedim. Kendisi parayı geri vermedi. Beni ittirdi, hakaret etti. Boğuşmaya başladık. Kaçmayı düşündüm lakin o sırada beni bir cisimle yaraladı. Ben de üzerimde taşıdığım sustalı bıçağı çıkartarak 3-4 defa rastgele salladım. Büsbütün yasal müdafaa kastıyla hareket ettim. Kendisi inerek ailesine haber verdi. O sırada şuuru açıktı. Ben meskenden çıkıp Balat'a gerçek gittim. Pİşmanım, bu nedenle teslim oldum. Özgür bırakılmamı talep ederim' dedi. Kuşkulu Abdürrahim E. sorgusunun akabinde 'Kasten öldürme' cürmünden tutuklanarak cezaevine gönderildi.