Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fatıma R.a.ve Cobanın Karısı

Fatıma R.a.ve Cobanın Karısı
0
99

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Fatıma Rave Cobanın Karısı Dini Hikaye

Bir gun Fatma ra Babasına gelerekBabaciğim acaba benim gibi bir tane hanım daha varmı beyinin emrini tutup yerine getiren?
Resulullah var kızım dedi
Fatma ra cok merak etti,soylermisin bu kim,gormek isterim
Resulullah falan cobaını hanımı dedi
Ertesi gunu Fatma ra kalkıp doğruca cobanın evine giiti ve kapıyı calınca
İcerden bir ses
Kimo diye seslendi
Ben Fatumatu ZehraResulullahın kızı HzAlinin zevcesi
Cobanın hanımı,
sizi kabul etmem icin beyimden musade almam lazım yarın buyurun
Ertesi gunu Fatma ra Huseyini de yanına alarak tekrar gitti ve kapıyı caldıYine icerden bir ses kimo
Fatmayım deyince
Yanında kim var sorusuyla karşılanan Fatma raKucuk oğlum Huseyin
Cobaını hanımı kabul edemiyeceğim sizin icin musade aldım fakat oğlunuz icin muase istemediğimde mazur gorunYarın teşrif edersiniz
Daha ertesi sabah Hasan ve Huseyini de yanına alarak tekrar gitti
Yine kabul gormedi Onun icinde izin almam lazım dedi ve uzur diledi
Daha sonra tekrar iki cocuğuyla gitti bu sefer izin alınmıştı
İceri girdiGoduklerine bir turlu inanması gelmiyorduBoyle kullar damı var ya Allahı icinde diyordu
Gorduğu manzara aynenşoyle idi
Eskde pencereler damın ustunde oluduIşık ordan iceriye sızan guneşin onune ekmek ve bir de odun ve uzerine oturduğu bir taş godu ve Fatma ra soru
Bunun hikmeti nedir soylermisiniz?
Cobanın hanımı:
Beyim cobanlık yapar hep guneşin onunde ve istrihatı ise bir taşı uzerinde oturmak ve ekmeğide guneşin ounde kuru duğu icin bende aynisini yapıyorum dediBu sefer Fatma ra:
Bu yanına bıraktığın odunun ne işe yaradığını sorabilirmiyim deyince;
Cobanın hanımı akşama kadar surunun onunde gezinip sağa sola koşuşturduğun da canı sıkılmış olabilir,Onunla beni doğsun diye hazır bırakıyorum

858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt