Hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, 'Hastane idaresiyle ilgili bir ihmal vardır demiyorum lakin koronayı kesin burada oldu' dedi.
Yeşilçam’ın usta ismi Fatma Girik'in vefatına ait , İstanbul’da tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını yitirmişti.
"Araştıracağım, peşindeyim" ????
Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bakıcısına yahut gelenine gidenine bile test yaptırılsaydı. Zira ablamda korona yoktu ve aşılarını tam yaptıran biriydi. Ablamı iki yıldır öpmedim bile. Cenaze süreçleri yarın Cemal Reşit Rey’de merasim düzenlenecek. Ardından Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Daha sonra Bodrum’a götürülüp toprağa vereceğiz. Ben hastane yönetimiye ilgili bir ihmal vardır demiyorum ancak koronayı kesin burada oldu. Fakat hastane ihmali mi, yoksa yeğenim gidip geliyor ondan mı, yoksa bakıcıdan mı bilmiyoruz. Öteki birinden de olabilir ben bunu araştıracağım, peşindeyim”
Girik Ailesi’nin yakını Ahmet Hamdi Gürbüz de “Kimseyi suçlama niyetimiz yok lakin hastaneye giden bir insanın güya koronayla buraya gelip burada vefat ettiği algısı çok gerçek bir algı değil. Kendisi buraya geldiğinde fiziki bir grup problemler vardı. Aslında rutin olarak gidip geliyordu. Aile ya da sevenleri hastaneyi suçlayacak değil lakin buraya geldikten sonra hastanede bir insanın korona olması çok kabul edilir bir şey değil. Burada bir şikayet yok Günay Bey’in de bizim de aslında hastane bildiğimiz bir hastane” diye konuştu.