iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 Adet Pita Ekmeği
60 Mililitre Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı Susam
2 Tatlı Kaşığı çörek Otu
Deniz Tuzu
200 Gram Kokteyl Domates
2 Adet Salatalık
2 Adet Kırmızı Turp
1 Su Bardağı Nane Yaprağı
0,5 Su Bardağı Maydonoz ( yarım bardak )
0,5 Adet Limon Suyu ( yarım limon )
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sumak
Hazırlanış Aşamaları
Fattoush salatası için öncelikle fırını 200 derece ısıtıyoruz Pita ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye kesiyoruz ve her iki tarafına da fırçayla zeytinyağı sürüyoruz Üzerlerine susam ve çörek otu ekip fırında kızarıncaya kadar 56 dakika pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz ve iri parçalara bölüyoruz Salatalıkları yıkıyoruz ve kabuklarını soymadan sebze soyucu ile ince ince dilimliyoruz Domates, ince dilimlenmiş turp, nane, maydanoz ve pita ekmekleri ile beraber servis tabağına alıyoruz Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi kasede harmanlıyoruz ve salatanın üzerine gezdiriyoruz Sumak serpiştiriyoruz ve servis ediyoruz Herkese afiyet olsun
Kaynak : superanneorg
2 Adet Pita Ekmeği
60 Mililitre Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı Susam
2 Tatlı Kaşığı çörek Otu
Deniz Tuzu
200 Gram Kokteyl Domates
2 Adet Salatalık
2 Adet Kırmızı Turp
1 Su Bardağı Nane Yaprağı
0,5 Su Bardağı Maydonoz ( yarım bardak )
0,5 Adet Limon Suyu ( yarım limon )
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sumak
Hazırlanış Aşamaları
Fattoush salatası için öncelikle fırını 200 derece ısıtıyoruz Pita ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye kesiyoruz ve her iki tarafına da fırçayla zeytinyağı sürüyoruz Üzerlerine susam ve çörek otu ekip fırında kızarıncaya kadar 56 dakika pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz ve iri parçalara bölüyoruz Salatalıkları yıkıyoruz ve kabuklarını soymadan sebze soyucu ile ince ince dilimliyoruz Domates, ince dilimlenmiş turp, nane, maydanoz ve pita ekmekleri ile beraber servis tabağına alıyoruz Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi kasede harmanlıyoruz ve salatanın üzerine gezdiriyoruz Sumak serpiştiriyoruz ve servis ediyoruz Herkese afiyet olsun
Kaynak : superanneorg