Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fava(Bakla Ezmesi)

Fava(Bakla Ezmesi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fava(Bakla Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı kuru iç bakla(kabuksuz)
*1 baş soğan
**½ çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*½ su bardağı zeytinyağı

Fava(Bakla Ezmesi) Tarifi Yapılışı
1
*Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın,ertesi sabah düdüklü tencere alın,sıcak su ekleyerek kaynatın,çıkan köpüklü suyu dökün(15 dk kaynatın)
*Tekrar sıcak su ekleyin,(bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
*Soğanı 4’e bölün ekleyin
*Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dk pişmeye bırakın
*Hafif ılınan baklayı el blendırından geçirin,pürüzsüz hale getirin,yarım su bardağı zeytinyağını ekleyinEzilmiş baklanız koyu boza kıvamında olmalı…
*Cam Kaba dökerek soğutun,ardından 78 saat buzdolabında bekletin…
*Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirinKıyılmış dereotu, soğan ve tuzlu sardalya(konserve) favanızı zenginleştirecektir

Not:Tuzlu sardalyanın tuzundan arınması için sirkeye yatırabilirsiniz…
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt