iltasyazilim
FD Üye
Fava(Bakla Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru iç bakla(kabuksuz)
*1 baş soğan
**½ çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*½ su bardağı zeytinyağı
Fava(Bakla Ezmesi) Tarifi Yapılışı
1
*Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın,ertesi sabah düdüklü tencere alın,sıcak su ekleyerek kaynatın,çıkan köpüklü suyu dökün(15 dk kaynatın)
*Tekrar sıcak su ekleyin,(bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
*Soğanı 4’e bölün ekleyin
*Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dk pişmeye bırakın
*Hafif ılınan baklayı el blendırından geçirin,pürüzsüz hale getirin,yarım su bardağı zeytinyağını ekleyinEzilmiş baklanız koyu boza kıvamında olmalı…
*Cam Kaba dökerek soğutun,ardından 78 saat buzdolabında bekletin…
*Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirinKıyılmış dereotu, soğan ve tuzlu sardalya(konserve) favanızı zenginleştirecektir
Not:Tuzlu sardalyanın tuzundan arınması için sirkeye yatırabilirsiniz…
*2 su bardağı kuru iç bakla(kabuksuz)
*1 baş soğan
**½ çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*½ su bardağı zeytinyağı
Fava(Bakla Ezmesi) Tarifi Yapılışı
1
*Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın,ertesi sabah düdüklü tencere alın,sıcak su ekleyerek kaynatın,çıkan köpüklü suyu dökün(15 dk kaynatın)
*Tekrar sıcak su ekleyin,(bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
*Soğanı 4’e bölün ekleyin
*Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dk pişmeye bırakın
*Hafif ılınan baklayı el blendırından geçirin,pürüzsüz hale getirin,yarım su bardağı zeytinyağını ekleyinEzilmiş baklanız koyu boza kıvamında olmalı…
*Cam Kaba dökerek soğutun,ardından 78 saat buzdolabında bekletin…
*Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirinKıyılmış dereotu, soğan ve tuzlu sardalya(konserve) favanızı zenginleştirecektir
Not:Tuzlu sardalyanın tuzundan arınması için sirkeye yatırabilirsiniz…