iltasyazilim
FD Üye
Fava (Girit Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kabuksuz kuru bakla
*4, 5 bardak su
*45 dal dereotu
*1 küçük soğan
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
Fava (Girit Usulü) Tarifi Yapılışı Fava balık yemeklerine en uygun mezelerden biri bence İster ılık ister soğuk iyi kalite bir zeytinyağıyla servis edildiğinde müthiş bir lezzet
Kuru baklayı 56 su ovalayarak iyice yıkayın Pişireceğiniz tencerede sıcağa yakın suda yaklaşık 12 saat bekletin
Suyunu süzdükten sonra yaklaşık 4, 5 bardak su ekleyip ateşe koyun Kaynamaya başladığında oluşan köpüğü kaşıkla toplayın Soğanı 4’e bölün baklaya ilave edin 2 kaşık zeytinyağı ekleyin Düdüklünün ağzını kapatıp yaklaşık 1520 dakika pişirin ( Her düdüklü tencerenin ayarı farklı olduğundan düdüklünüz nohutu ne kadar zamanda pişiriyorsa o süreyi esas almanızı tavsiye ederim)
Sıcakken tüm malzemeyi blendırla ezip tuzunu ekleyin 12 taşım kaynatın Ateşten alıp ince doğranmış dereotunu ekleyip sıcakken servis tabağınıza dökün Servisten önce üzerine zeytinyağı gezdirin
Afiyet olsun
*2 su bardağı kabuksuz kuru bakla
*4, 5 bardak su
*45 dal dereotu
*1 küçük soğan
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
Fava (Girit Usulü) Tarifi Yapılışı Fava balık yemeklerine en uygun mezelerden biri bence İster ılık ister soğuk iyi kalite bir zeytinyağıyla servis edildiğinde müthiş bir lezzet
Kuru baklayı 56 su ovalayarak iyice yıkayın Pişireceğiniz tencerede sıcağa yakın suda yaklaşık 12 saat bekletin
Suyunu süzdükten sonra yaklaşık 4, 5 bardak su ekleyip ateşe koyun Kaynamaya başladığında oluşan köpüğü kaşıkla toplayın Soğanı 4’e bölün baklaya ilave edin 2 kaşık zeytinyağı ekleyin Düdüklünün ağzını kapatıp yaklaşık 1520 dakika pişirin ( Her düdüklü tencerenin ayarı farklı olduğundan düdüklünüz nohutu ne kadar zamanda pişiriyorsa o süreyi esas almanızı tavsiye ederim)
Sıcakken tüm malzemeyi blendırla ezip tuzunu ekleyin 12 taşım kaynatın Ateşten alıp ince doğranmış dereotunu ekleyip sıcakken servis tabağınıza dökün Servisten önce üzerine zeytinyağı gezdirin
Afiyet olsun