Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fava (Kuru Bakla Ezmesi)

Fava (Kuru Bakla Ezmesi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr kuru bakla
*2 adet orta boy soğan
*Tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Su (üzerini bir parmak geçecek kadar)
*Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri için:


*Dereotu
*Kırmızı soğan
*Zeytinyağı

Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Tarifi Yapılışı Bir kaba baklalar konulur ve üzerine soğuk su ilave edilerek bir gece suda bekletilir Suda bekleyen baklaların suyu süzülerek tencereye alınır Üzerine kabaca doğranmış soğan, tuz, şeker yağ ilave edilir ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edilip kaynamaya bırakılır Suyunu iyice çeken baklalar blendırdan geçirilir Sıcakken orta boy borcama dökülür ve oda ısısına gelmesi için beklenir Oda ısısına gelen baklanın üzerine streç örtülüp dolapta 2 saat kadar kıvam alması için dinlendirilir Dolaptan çıkan baklalar dilimlenerek servis tabağına alınır ve üzerine dereotu ve taze soğan ve birazda zeytinyağı gezdirilip servis yapılır Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt