iltasyazilim
FD Üye
Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kuru bakla
*2 adet orta boy soğan
*Tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Su (üzerini bir parmak geçecek kadar)
*Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
*Dereotu
*Kırmızı soğan
*Zeytinyağı
Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Tarifi Yapılışı Bir kaba baklalar konulur ve üzerine soğuk su ilave edilerek bir gece suda bekletilir Suda bekleyen baklaların suyu süzülerek tencereye alınır Üzerine kabaca doğranmış soğan, tuz, şeker yağ ilave edilir ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edilip kaynamaya bırakılır Suyunu iyice çeken baklalar blendırdan geçirilir Sıcakken orta boy borcama dökülür ve oda ısısına gelmesi için beklenir Oda ısısına gelen baklanın üzerine streç örtülüp dolapta 2 saat kadar kıvam alması için dinlendirilir Dolaptan çıkan baklalar dilimlenerek servis tabağına alınır ve üzerine dereotu ve taze soğan ve birazda zeytinyağı gezdirilip servis yapılır Afiyet olsun
*500 gr kuru bakla
*2 adet orta boy soğan
*Tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Su (üzerini bir parmak geçecek kadar)
*Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
*Dereotu
*Kırmızı soğan
*Zeytinyağı
Fava (Kuru Bakla Ezmesi) Tarifi Yapılışı Bir kaba baklalar konulur ve üzerine soğuk su ilave edilerek bir gece suda bekletilir Suda bekleyen baklaların suyu süzülerek tencereye alınır Üzerine kabaca doğranmış soğan, tuz, şeker yağ ilave edilir ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edilip kaynamaya bırakılır Suyunu iyice çeken baklalar blendırdan geçirilir Sıcakken orta boy borcama dökülür ve oda ısısına gelmesi için beklenir Oda ısısına gelen baklanın üzerine streç örtülüp dolapta 2 saat kadar kıvam alması için dinlendirilir Dolaptan çıkan baklalar dilimlenerek servis tabağına alınır ve üzerine dereotu ve taze soğan ve birazda zeytinyağı gezdirilip servis yapılır Afiyet olsun