iltasyazilim
FD Üye
Fava tarifi resimli Fava yapılışı
Malzemeler
250 gr İç Bakla 1 Küçük Havuç 2 Diş Sarımsak 1 Küçük Soğan 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 12 Demet Dereotu 1 Limon
Yemeğin Tarifi
Baklayı yıkayıp bir tencereye alın
Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üstünde biriken köpüğü bir kevgirle alın Zeytinyağı ek ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin
Çırpma teliyle püre haline gelinceye dek süratli seri karıştırın Doğranmış dereotunu ilave edin
Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın
Favayı kare veya üçgen şekilde kesin Üstüne limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın *
Malzemeler
250 gr İç Bakla 1 Küçük Havuç 2 Diş Sarımsak 1 Küçük Soğan 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 12 Demet Dereotu 1 Limon
Yemeğin Tarifi
Baklayı yıkayıp bir tencereye alın
Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üstünde biriken köpüğü bir kevgirle alın Zeytinyağı ek ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin
Çırpma teliyle püre haline gelinceye dek süratli seri karıştırın Doğranmış dereotunu ilave edin
Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın
Favayı kare veya üçgen şekilde kesin Üstüne limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın *