Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fava

Fava

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fava Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram kuru iç bakla
*1 adet orta boy soğan ( yarısı içine yarısı dış süslemeye kullanılacak)
*Haşlamak için ;2, 5 su bardağı su
*Zeytinyağı
*2 çay kaşığı toz şeker
*1 adet limonun suyu
*Tuz
*Dereotu

Fava Tarifi Yapılışı Kuru iç bakla bir gece önceden su da ıslatılmaya bırakılır Islanan bakla çeperleri temizlenir ve tencere içine alınır Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ilave edilir ve istenilen miktarda tuz ekilir Ayrı bir küçük tavada yarım soğan zeytinyağıyla yumuşayıp rengi şeffaflaşana kadar pişirilir Pelte şekline gelene kadar eğer bakla suyunu çekerse sıcak su takviyeleri yapılır Püre haline gelen baklaya pişirilen soğan, limon suyu ve 2 çay kaşığı toz şeker ilave edilir Blendır yardımıyla malzeme pürüzsüz hale getirilir ve soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre dereotu, yarım soğan ve zeytinyağı dökülür Balık yanına yakışan bir meze türüdür Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt