nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Favalı Enginar Tarifi
Sizlere bugünkü yemek tarifimizde herkesin fazla severek tüketmediği Enginar'ın farklı bir tarifini vereceğiz oldukça leziz ve besleyici bir yemek olacak aşağıdaki tarifimize yerinde yemeğinizi hazırlıyabilirsiniz şimdiden Sağlık olsun
Favalı Enginar İçin Malzemeler
6 adet enginar
1 akarsu bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
4 bardak su
4 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
Tuzlu
Fava İçin Zorunlu Malzemeler
1 bardak taze bakla içi
1 adet soğan
1 akarsu bardağı sıvıyağ
8 adet kesme şeker
Tuzlu
Favalı Enginar Yapılışı
Yemeğimizin yapılışına başta Tencereye soğanı bütün olarak koyarak başlıyoruzDaha Daha Sonra Üzerine baklaları, yağı, şekeri ve tuzu ekleyin Üzerini iki parmak geçecek dek su ek edip, en ince ayrıntısına kadar pişirinBaklaları ara sıra yoklama edin derece derece sıcak su ekleyin Enginarları yıkayıp, iç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkarın Çiçeklerini ayrıntılarıyla ayıklayın Bıçakla kenarlarının fazlasını alıp, limoni suyun içinde bekletelimZeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın Su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin Enginarları içine atın Soğanı bütün olarak ek edin 60 dakika kısık ateşte pişirin Enginarın ve baklaların içindeki tüm soğanları çıkaralım
Baklaların suyunu çekmesi için 1 saat bekletin Püre haline getirerek enginarların üzerine eşit miktarda yerleştirin Servis yaparken, dereotuyla süsleyebilirsiniz *
Sizlere bugünkü yemek tarifimizde herkesin fazla severek tüketmediği Enginar'ın farklı bir tarifini vereceğiz oldukça leziz ve besleyici bir yemek olacak aşağıdaki tarifimize yerinde yemeğinizi hazırlıyabilirsiniz şimdiden Sağlık olsun
Favalı Enginar İçin Malzemeler
6 adet enginar
1 akarsu bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
4 bardak su
4 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
Tuzlu
Fava İçin Zorunlu Malzemeler
1 bardak taze bakla içi
1 adet soğan
1 akarsu bardağı sıvıyağ
8 adet kesme şeker
Tuzlu
Favalı Enginar Yapılışı
Yemeğimizin yapılışına başta Tencereye soğanı bütün olarak koyarak başlıyoruzDaha Daha Sonra Üzerine baklaları, yağı, şekeri ve tuzu ekleyin Üzerini iki parmak geçecek dek su ek edip, en ince ayrıntısına kadar pişirinBaklaları ara sıra yoklama edin derece derece sıcak su ekleyin Enginarları yıkayıp, iç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkarın Çiçeklerini ayrıntılarıyla ayıklayın Bıçakla kenarlarının fazlasını alıp, limoni suyun içinde bekletelimZeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın Su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin Enginarları içine atın Soğanı bütün olarak ek edin 60 dakika kısık ateşte pişirin Enginarın ve baklaların içindeki tüm soğanları çıkaralım
Baklaların suyunu çekmesi için 1 saat bekletin Püre haline getirerek enginarların üzerine eşit miktarda yerleştirin Servis yaparken, dereotuyla süsleyebilirsiniz *