iltasyazilim
FD Üye
Faydalı Bilgiler Nelerdir
Bayanlar sizler için Yardımsever Bilgiler
Pratik Yararlı Bilgiler
Evinizde yaşamı kolaylaştıracak 49 pratik ve çok basit önerge öğrenmeye ne dersiniz? İşte hayatınızı kolaylaştıracak pratik teklif ve tavsiyeler…
1) Gözlüğünüzün vidası fazla çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe soluk oje damlatınVidayı öyle takın
2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun
3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı belirli
4) Halıdaki sigara yanıklarından,yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile yuvarlak hareketler yaparak kurtulabilirsiniz
5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakırBu izleri yok etmek için izlerin üstüne bir parça buz koyun ve erimesinibekleyinDaha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirinİzden eser kalmadığını göreceksiniz
6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını denetim edinAçıksa zedelenebilirler
7) Defalarca koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyunÜstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine ağır ağır sıcak su koyunBardakların kolayca çıktığını göreceksiniz
8) Satın aldığınız plastik ve sırça eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletinBir kumaş ile ovalayıp yıkayınÜzerinde hiç bir kir ve çizilme oluşmayacaktır
9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi eksilmek için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyunSıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır
10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyunKılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayınYeni gibi olacaklardır
11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz süsleyici buzlar elde etmiş olursunuz
12) Eğer ayaklarınız fazla ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayınBilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir
13) Eğer ayaklarınız fazla alıngan ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabahtan bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için birincil yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir
15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovunBöylece yumuşacık olacaklardır
16) Yeni bir tava satın aldığınızda başta içinde bir miktar sirke kaynatınBu operasyon ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir
17) Cevizle arkadaş olunİçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdırKan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar kadar nasihat edilir
18) Duvarınıza tırnak çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üstüne çapraz bant yapıştırınÇiviyi böylece çakın Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız
19) Kızartma yağını bir kaç defa kullanabilirsinizKullanılır durumda olup olmadığını kavramak için dargın yağın içerisine bir dilim ekmek atınEkmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz
20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuz suyun içerisinde bekletinBu Nedenle içleri de dağılmayacaktır
21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun
22) Fırında patates yapmadan önce,1015 dakika haşlayın ve çatal ile delinDaha kolay pişecektir
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun8 hafta her tarafında filizlenmesini ve büzüşmesini önler
24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırınKavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir vakit saklayabilirsinizBöylece pasta yaparken elinizin aşağıda hazırlanmış bulunur
25) Şişmiş bir omlet gerçekleştirmek istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir dere kaşığı darı unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ek edinBöylece şişmiş bir omlet yapmış olacaksınız
26) Sarımsaklarınızı daima elinizin aşağı hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan daha sonra bir kavanoza doldurup üstüne zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsinizAyrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır
27) Peyniri basit rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin
28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın
29) Çekmeceleri içini boşaltmadan arındırmak istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin
30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üstüne koyduğunuz baharatlardan içine de koyunBöylece daha lezzetli olur
31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyinHavuç,salçanızı tatlandıracaktır
32) Mantarların daha leziz olması için pişirmeden önce üzerlerine birazcık tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletinDaha sonra pişirin
33) Fırında tavuk kızartacağınız süre bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürünDiğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirinTavuğunuz nar gibi kızaracaktır
34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırınFırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürünÇok daha nefis olacaktır
35) Hazırladığınız kekin ortasına araç gereç koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek değilDikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz
36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin
37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun
38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup adamakıllı ısıtın sonradan yağı döküp kızdırınDaha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın
39) Indirilmiş ve haricen kalmış soğan zararlıdırKullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın
40) Fazla miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirinKokteyllerin içerisine bunları kullanınBöylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir
41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonradan buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz
42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyunTencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üstüne oturtunBuharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir
43) Satın aldığınız kiviler fazla sert ve çiğ ise bir gece baştan başa plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın
44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir tedarik mısır unu ek edinMeyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler
45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyunBöylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz
46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz
47) Kızartma kokularının tüm eve yayılmaması için yağın içerisine 12 dal maydanoz atın
48) Lambalarınızın üstüne kullanmadığınız kokularınızdan ya da biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda güzel koku gibi koku yayılacaktır(Fazla sürmeyin)
49)Parfümü yeniden minik parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyunBöylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız *
Bayanlar sizler için Yardımsever Bilgiler
Pratik Yararlı Bilgiler
Evinizde yaşamı kolaylaştıracak 49 pratik ve çok basit önerge öğrenmeye ne dersiniz? İşte hayatınızı kolaylaştıracak pratik teklif ve tavsiyeler…
1) Gözlüğünüzün vidası fazla çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe soluk oje damlatınVidayı öyle takın
2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun
3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı belirli
4) Halıdaki sigara yanıklarından,yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile yuvarlak hareketler yaparak kurtulabilirsiniz
5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakırBu izleri yok etmek için izlerin üstüne bir parça buz koyun ve erimesinibekleyinDaha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirinİzden eser kalmadığını göreceksiniz
6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını denetim edinAçıksa zedelenebilirler
7) Defalarca koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyunÜstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine ağır ağır sıcak su koyunBardakların kolayca çıktığını göreceksiniz
8) Satın aldığınız plastik ve sırça eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletinBir kumaş ile ovalayıp yıkayınÜzerinde hiç bir kir ve çizilme oluşmayacaktır
9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi eksilmek için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyunSıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır
10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyunKılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayınYeni gibi olacaklardır
11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz süsleyici buzlar elde etmiş olursunuz
12) Eğer ayaklarınız fazla ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayınBilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir
13) Eğer ayaklarınız fazla alıngan ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabahtan bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için birincil yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir
15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovunBöylece yumuşacık olacaklardır
16) Yeni bir tava satın aldığınızda başta içinde bir miktar sirke kaynatınBu operasyon ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir
17) Cevizle arkadaş olunİçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdırKan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar kadar nasihat edilir
18) Duvarınıza tırnak çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üstüne çapraz bant yapıştırınÇiviyi böylece çakın Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız
19) Kızartma yağını bir kaç defa kullanabilirsinizKullanılır durumda olup olmadığını kavramak için dargın yağın içerisine bir dilim ekmek atınEkmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz
20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuz suyun içerisinde bekletinBu Nedenle içleri de dağılmayacaktır
21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun
22) Fırında patates yapmadan önce,1015 dakika haşlayın ve çatal ile delinDaha kolay pişecektir
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun8 hafta her tarafında filizlenmesini ve büzüşmesini önler
24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırınKavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir vakit saklayabilirsinizBöylece pasta yaparken elinizin aşağıda hazırlanmış bulunur
25) Şişmiş bir omlet gerçekleştirmek istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir dere kaşığı darı unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ek edinBöylece şişmiş bir omlet yapmış olacaksınız
26) Sarımsaklarınızı daima elinizin aşağı hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan daha sonra bir kavanoza doldurup üstüne zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsinizAyrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır
27) Peyniri basit rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin
28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın
29) Çekmeceleri içini boşaltmadan arındırmak istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin
30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üstüne koyduğunuz baharatlardan içine de koyunBöylece daha lezzetli olur
31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyinHavuç,salçanızı tatlandıracaktır
32) Mantarların daha leziz olması için pişirmeden önce üzerlerine birazcık tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletinDaha sonra pişirin
33) Fırında tavuk kızartacağınız süre bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürünDiğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirinTavuğunuz nar gibi kızaracaktır
34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırınFırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürünÇok daha nefis olacaktır
35) Hazırladığınız kekin ortasına araç gereç koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek değilDikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz
36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin
37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun
38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup adamakıllı ısıtın sonradan yağı döküp kızdırınDaha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın
39) Indirilmiş ve haricen kalmış soğan zararlıdırKullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın
40) Fazla miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirinKokteyllerin içerisine bunları kullanınBöylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir
41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonradan buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz
42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyunTencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üstüne oturtunBuharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir
43) Satın aldığınız kiviler fazla sert ve çiğ ise bir gece baştan başa plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın
44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir tedarik mısır unu ek edinMeyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler
45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyunBöylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz
46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz
47) Kızartma kokularının tüm eve yayılmaması için yağın içerisine 12 dal maydanoz atın
48) Lambalarınızın üstüne kullanmadığınız kokularınızdan ya da biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda güzel koku gibi koku yayılacaktır(Fazla sürmeyin)
49)Parfümü yeniden minik parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyunBöylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız *