Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fazla ayna dengesizlik yapabilir

Fazla ayna dengesizlik yapabilir
0
62

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Pozitif ayna dengesizlik yapabilir Artı ayna dengesizlik yapabilir Mustafa Evirgen,aynasız ev olabileceğine inanmıyor, çünkü ona tarafından aynaya bakmak temel bir gereksinim Mustafa Evirgen, 13 yaşında çırak olarak başlamış, 40 senedir de aynaların aralarında Sanatsal çerçeveler de yapıyor, mesleğinden felsefi çıkarımlar da 13 yaşımdan beri aynacılık, çerçevecilik yapıyorum Baba mesleği falan yok; benden başladı yani Çırak başlayıp, 80'de bu dükkânı açtım Erzincanlıyım, 69'da önce Ankara'ya geldim, sonra 72'de İstanbul'a Hayatımda diğer iş yapmadım, tek meslek Babam Erzincan'da çiftçiydi İstanbul, Ankara, o zamanlar bizim için bir hayal yeriydi Başka bir yaşam; orada meslek, orada para Geldiğimiz yer cereyanı olmayan, suyu akmayan, böyle hayat şartlarında bir dağ köyü Yazın bir şey yetiştiriyorsun, kışın onu yiyorsun, küçükbaş hayvancılıkla, davarcılıkla, peynircilikle uğraşıyorsun Altı kardeşiz Bir tanesi benden önce gitmişti Erzican'dan Ankara, Cebeci'de bir aynacı, çerçeveci vardı; Erzincanlı Amcam Kurban Bayramı için küçükbaş hayvan getirmiş, ben de yanındayım Sonradan beni bıraktı gitti Böylece işte, bıraktı; eti senin kemiği benim hesabı Köyümüzden birkaç genç varmış daha önce dışarı giden, konut tutmuşlar, onların yanında kalıyordum Zordu, fakat o kadar bir para biriktirme hedefi vardı ama, koymuyordu Mesela haftada 100 milyon alıyorum, onun 50 milyonunu yer, 50 milyonunu artırırdım O vakit adam edinmek, mal olmak mal almaktı bizim için Otomobil falan hiç aklımıza gelmedi, iş kurmak, konut elde etmek, varlıklı olmaktı hayalimiz Ne oldu? Türkiye şartlarında varlıklı olduk belki Bu dükkânın tapusu benim, bir iki dairem var, arabam var, yazlığım var Tırnaklarla çalışacaksın, o zaman oluyor Öbür değişik aynalar satıyoruz, bundan başka çerçeve, her türünden Sanatsal yönümüz de olduğu için neşeli oluyor İbrahim Çallı, Abidin Dino İbrahim Safi diye bir usta vardı, meşhurdur, onu tanırdım örneğin Yabancılardan pek bilmem, Ayvazovski olsun, Dali olsun, Monet olsun, resimlerinden tanırım bakınca İnanır mısın benim sanatla hiç alakam olmadı Onlar fotoğraf yaptı, biz çerçeveledik; o şekil yani Evde fazla ayna olması iyi bir şeydir, mekânı ferahlatır, fakat daima kendini görmekten de sıkılabilirsin Dengesizlik yapabilir yani ayna Kendisini merak eden, kuytu insan aynayla ilişkilidir Kendine bakmayan, aynaya da bakmaz Aynasız ev olmaz bir kere, en azından banyoda vardır Ona da bakmayan insan olacağını hiç sanmıyorum Ayna temel ihtiyaçtır Televizyonda bir dizi seyret, mutlaka vardır Bak, bir zamanlar ırk salona tablo asardı, bundan böyle ayna asıyor Bir şeffaflık seslenmek, bir iyimserlik Tavanlara bile ayna yapan var Eskiden ayna ustaları vardı Belli Başlı madde gümüş az çok 10 senedir flotal ayna diye geçiyor, fabrikadan çıkıyor Fazla kaliteli aynalar, deformasyon olasılığı fazla kuvvetsiz Bundan Böyle sararma yok, baktığında öyle dalgalı gibi çarpık çurpuklaşma yok Ben de bakıyorum haliyle İnsan merak ediyor, acaba aynada nasılım, dışarda nasılım? ara sıra kontrol ederim, yandan bakarım kendime, hatta enseme bakarım, nasıl görünüyor diye Meslek dıştan müzik severim, spor severim Futbol oynamıştım Arabamda 100 taneden pozitif kaset CD bulursun Eski ozanları severim Aşık Mahsuni Şerif hastasıyım diyebilirim Sözlerin herkes farklı hoş: 'İşte gidiyorum çeşmi siyahım', daha sonra 'Yiğit yoksul olmuş kuru soğana'  

858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt