iltasyazilim
FD Üye
Londra`daki College Üniversitesinin yaptığı araştırma, fasulye, nohut gibi baklagillerle beslenmenin kötü huylu tümörlerin büyümesini engellediğini ve kanser hastalığını önlediğini kanıtladı
Baklagillerin içinde bolca bulunan ve InsP5 olarak bilinen inositol pentakisfosfat adlı bileşim, tümörlerin büyümesine neden olan fosfoinositit 3kinaz enzimini engelliyor Bu madde özellikle pişirilip yenilen tahıllarda daha fazla açığa çıkıyor
Amerika Klinik Beslenme Dergisinin son sayısında yayınlanan araştırmada Dr Marco Falasca, InsP5nin maddesinin diğer kanser tedavi ilaçlarının aksine doğal olduğunu ve aşırı kullanımında bile yan etkileri bulunmadığını belirterek baklagillerin mümkün olduğunca çok tüketilmesini tavsiye etti
Bu maddenin tümörün gelişimini engellemesinin yanı sıra akciğer ve rahim kanseri tedavi ilaçlarının etkisini de arttırdığı ve tedaviyi kolaylaştırdığı belirlendi ABD Tarım Departmanı da her gün 3 kaseye denk gelecek baklagil tüketilmesini tavsiye etti
gençbilim
Baklagillerin içinde bolca bulunan ve InsP5 olarak bilinen inositol pentakisfosfat adlı bileşim, tümörlerin büyümesine neden olan fosfoinositit 3kinaz enzimini engelliyor Bu madde özellikle pişirilip yenilen tahıllarda daha fazla açığa çıkıyor
Amerika Klinik Beslenme Dergisinin son sayısında yayınlanan araştırmada Dr Marco Falasca, InsP5nin maddesinin diğer kanser tedavi ilaçlarının aksine doğal olduğunu ve aşırı kullanımında bile yan etkileri bulunmadığını belirterek baklagillerin mümkün olduğunca çok tüketilmesini tavsiye etti
Bu maddenin tümörün gelişimini engellemesinin yanı sıra akciğer ve rahim kanseri tedavi ilaçlarının etkisini de arttırdığı ve tedaviyi kolaylaştırdığı belirlendi ABD Tarım Departmanı da her gün 3 kaseye denk gelecek baklagil tüketilmesini tavsiye etti
gençbilim