Pozitif tuz tüketimi kemik erimelerine yol açabiliyor Gıdalara lezzet vermesi için eklenen tuz; sağlık için ayrıca yardımcı, keza de zararlı olabiliyor 1548334265 1548334265 fazlatuztuketimikemikerimelerineyolacabiliyor5c4fa0493ceb1fazlatuztuketimikemikerimelerineyolacabiliyor5c4fa0493ceb1 http:ailemzamancomtrimages20070309tuz Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Gıda ve Diyet Uzmanı Zehra Akören, tuzun yeterli miktarda kullanımının insan bedeni için zorunlu olduğunu ancak fazlasının vücuda zarar vereceğini söyledi Fazla tuzlu tüketmenin kemik erimelerine ve kilo alımına yol açabileceğini gösteren Akören, şu önerilerde bulundu: SINIRLAMAK ŞART! * Dinç besin programlarında, tuzlu tüketimi sınırlandırılmalıdır * Zayıflamak isteyenler vücutlarında biriken fazla suyun atılması için tuzlu alımını sınırlandırmakla beraber, bol bol egzersiz yapmalıdır Hem lenf kanallarını temizlemek için lenf drenaj masajı da yaptırabilirler * Dinç bir karoser için günde en az 15 gram tuza gereklilik vardır Yetişkin ve dinç bir insanın günlük tuz gereksimi 46 gram aralarında değişir Bu miktarın yüzde 6585'i gün içerisinde bitmiş gıdalardan, ekmekten, etten, balık ve yumurta gibi gıdalardan alınır Sodyum yiyeceklerin öz yapısında doğal olarak bulunur Hazırlanmış paketlenmiş yiyeceklere konan çeşitli katkı maddesi maddeleri, sodyum tüketiminin artmasına niçin olur * Yüksek kan basıncı ve diyabette tuzun sınırlandırılması ya da diyetten çıkarılması gerekir * Şeker hastaları, damar sağlıklarını korumaya özen göstermelidir Pozitif tuzlu tüketmek, şeker hastalarının şeker seviyelerinin yükselmesine neden olur SEBZE VE MEYVE YİYİN * Tansiyon hastaları, vücutlarındaki akıcı dengesini bozmamak için tuzlu alımını azaltmalıdır * Sodyumu azaltılmış tuzdan doktorlarının önereceği arz değin tüketilmelidir Bitmiş ve tütsülenmiş et ve ürünlerinden, konserve gıdalardan, kuruyemişlerden, et suyu tabletlerden, tuz bisküvilerden uzakta durmak gerekir Bunların yerine sebze, salata ve meyve tüketilmelidir (Sabah)