Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Felç hastası için okunacak duâ

0
140

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

İmâmı Muhammed bin Sa ’îd Busayrî hazretleri evliyanın büyüklerindendir Kendisine felc hastalığı geldi Bedeninin yarısı uyuşuk kaldı Resûlullaha tevessül edip, insanların en üstününü öven meşhûr kasîdesini hâzırladı Rüyâda Resûlullahı görüp huzurunda okudu Resulullahın fazla hoşuna gidip peşinde mubârek hırkasını çıkarıp, imâma giydirdi Bedeninin felcli olan yerlerini mubârek eli ile sığadı Uyanınca, bedeni sağlam gördü Hırkai se ’âdet de gerisinde idi Bunun için, bu kasîdeye “Kasîdei bürde denildi

İmâmı Busayrî sevinerek, sabâh namazına giderken, takva sahibi meşhûr bir zâta rastladı Kendisine, kasîdeni dinlemek isterim dedi Benim kasîdelerim çoktur Hepsini herkes bilir dedi Kimsenin bilmediği bu gece Resûlullaha okuduğunu istiyorum deyince, bunu hiç kimseye söylemedim Nerden anladın dedi O zat da, imâmın rüyâsını, olduğu gibi haber verdi

Bu kaside, hastalara okununca, iyi oldukları, okunan yerlerin dertlerden, belâlardan emîn oldukları görüldü İstenen faydasının hasıl olması için, güvenmek ve hâlis niyyet ile orijinalinden, aslından okumak lâzımdır Kasidenin aslı kitapçılardan tedarik edilebilir *

858,496Konular
981,797Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt